Hlavní obsah

Sparťanský stoper se opřel do dalších zahraničních posil. Přišly si jen zahrát fotbal, na hřišti jsou poloviční

Nebral si servítky. Obránce Sparty Lukáš Štetina se na srazu slovenské reprezentace opřel do zahraničních posil Letenských. „Přišly si jen zahrát fotbal, nehrají na sto procent,“ řekl šestadvacetiletý hráč v rozhovoru pro ProFutbal.sk. Přitom i on sám je jednou z jedenácti nových akvizic v rudém dresu, když v červnu přestoupil z Dukly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Štetina na tréninku Sparty.

Článek

Na reprezentační srazy se rozuteklo devět sparťanských fotbalistů. Jedním z nich je i Štetina, který byl společně s brankářem Martinem Dúbravkou nominován trenérem Slovenska Jánem Kozákem na dvojzápas se Slovinskem a Anglií.

Na srazu se pak rodák z Nitry rozpovídal i o současné situaci ve Spartě. „Očekávání byla velká. A proto teď v klubu panuje velké zklamání. Mám pocit, že jako tým nejdeme vítězstvím naproti."

„I když se nepovede excelentní výkon po herní stránce, musíme ze sebe vydat maximum, bojovat. Ale to se neděje. Někteří hráči si jen přišli zahrát fotbal, neodvádí sto procent," řekl Štetina. „Klub v létě kvalitně posilnil, od nových hráčů se čeká hrozně moc. Možná k nim patřím i já."

„Mně, když se nedaří, aspoň bojuju. Někteří jsou ale na hřišti poloviční, a to je pak cítit," narážel Štetina na výkony ostatních zahraničních posil, kteří přestoupili například ze Serie A (Biabiany) či francouzské Ligue 1 (Mavuba, Mandjeck).

Některým zahraničním hráčům musel Štetina ukázat, kde se nachází Brno, se kterým Sparta v sobotu prohrála 0:2. „Musel jsem jim vysvětlit, kde a co je Brno," pravil se smíchem. Poté ale hned přešel do vážnějšího tónu. „Přicházeli sem (do Sparty) hrát větší zápasy. Na tréninku to občas vře, což je způsobeno velkou konkurencí a počtem hráčů, nicméně jsme profesionálové a měli bychom respektovat jeden druhého i trenéra," pravil řízný obránce.

Reklama

Související témata: