Hlavní obsah

Holek se stěhuje z Letné k sousedům na Julisku. A co bude s Konatém...?

Aktualizováno

Obránce Mario Holek odchází ze Sparty do Dukly. Na Julisce bude třicetiletý fotbalista s osmi starty za českou reprezentaci půl roku hostovat. Stoper, který působil na Letné v posledních šesti sezónách, podepsal smlouvu na Julisce dnes v ranních hodinách. Ihned se přesunul do Satalic na dopolední trénink. V posledních letech patřil Holek k nejlepším obráncům v lize s vysokou procentuální úspěšností přihrávek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mario Holek dává Letné sbohem, stěhuje se do Dukly.

Článek
Fotogalerie

Nový trenér Andrea Stramaccioni přišel do Sparty s novou koncepcí a vzhledem k nákupu armády zahraničních posil oznámil na konci června čtyři jména, s nimiž už nepočítá. Holek, Mazuch, Hybš, Konaté.

Mazuch odešel do anglického Hullu, Hybš teď ve středu do Liberce. Ze čtyřlístku nepotřebných tak zbývá už jen Konaté. Obránce Mario Holek se totiž z Letné přesunuje k nejbližšímu ligovému sousedovi. Našel si nové angažmá právě na Julisce.

„Přichází k nám velice zkušený a vyzrálý ligový hráč, který prošel nejlepším klubem v České republice, Spartou. Jeho zkušenosti by měly pomoci ke stabilizaci v nové sezóně hodně obměněného kádru Dukly Praha," říká na klubovém webu o Holkově příchodu Günter Bittengel, sportovní ředitel Dukly.

Těší se na specifický styl

"Věřím, že se mi zde podaří dostat do formy a pomůžu k dobré hře i výsledkům. Dukla je známá svým specifickým stylem a výstavbou hry od obránců. Bude to pro mě určitá změna, na kterou se ale hodně těším. Jsem rád, že tady můžu být," kvituje Holek.

Od startu přípravy na sezónu se chystal individuálně a dal se do pořádku zdravotně.

Holek je odchovancem brněnské Zbrojovky, odkud v roce 2008 přestoupil do ukrajinského Dněpru Dněpropetrovsk, kde působil až do roku 2011, kdy se stal hráčem Sparty. V rudém dresu odehrál 124 ligových utkání, ve kterých vstřelil dvě branky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články