Hlavní obsah

Zlín chce pod trenérem Uličným do horní poloviny tabulky

ZLÍN

Hrát pohledný fotbal, přitáhnout diváky do hlediště a umístit se v horní polovině prvoligové tabulky chtějí v nadcházející sezóně fotbalisté Tescomy Zlín, které povede nový trenér Petr Uličný. V letní přestávce nedošlo v týmu k výrazným změnám, kádr opustili pouze brankář Otakar Novák a obránce Zdeněk Kroča. Tým naopak posílilo kroměřížské kvarteto brankář Aleš Kořínek, David Šmahaj, Marian Farbák a Martin Bielik.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Ilustrační foto

Článek

"Věřím současnému kádru hráčů, v silách je umístění do osmého místa. Spoléhám hlavně na zkušené hráče okolo kapitána týmu Jaroslava Švacha," řekl na středeční tiskové konferenci Uličný. Mrzí ho však, že se nepodařilo dotáhnout do úspěšného konce příchod obránce Adriana Rolka, jenž zamířil do Mladé Boleslavi.

I když Zlínští v přípravě nenarazili na žádný prvoligový tým, byl Uličný s programem spokojen. Jeho svěřenci utrpěli tři prohry s HFK Olomouc 1:2, s rezervou Brna 1:3 a v generálce s Vítkovicemi 0:1. "Na těchto výsledcích se podepsala skutečnost, že jsme do zápasů naskočili z plného tréninku. Neproměňovali jsme vyložené šance, v tomto směru vynikal zejména Bielik," prohlásil Uličný.

V přípravě se zranil brankář Baránek, který začátek ligy nestihne. "Kvůli zdravotním problémům chyběl i Švach a v sobotní premiéře je ohrožen i start obránce Vidličky," dodal Uličný.

Nová tribuna

Na zlínském stadiónu je už hotová nová východní tribuna pro 1650 diváků. "Nepodařilo se nám ale vybudovat umělý trávník třetí generace, neboť ČMFS s odvoláním na ligové kluby jeho výstavbu neschválil. Každý rok nás totiž od jarní části provázejí problémy s hrací plochou. Umělým trávníkem by se rozšířila možnost trénování pro mládežnické kategorie," poznamenal předseda představenstva Josef Duda. Navzdory snaze o rekultivaci se ve vedrech kvalita současného přírodního trávníku na zlínském stadiónu zhoršila.

Ekonomicky jsou fotbalisté Zlína zabezpečeni na celou sezónu. "Přispěl k tomu prodej Jiřího Koubského do St. Gallenu. Slavia začíná platit za Hubáčka a podařilo se nám prodloužit smlouvu s generálním sponzorem Tescomou a Zlínstavem. Po finanční stránce nyní nemáme problémy," řekl Duda.

Reklama

Související témata: