Hlavní obsah

Jako v ringu! Rychlý knokaut, z něhož jsme se nesebrali, přiznal liberecký kouč

Proti Spartě už si liberecký kouč hru s pěti obránci vyzkoušel a záměr mu vyšel, neboť jeho svěřenci s favorizovaným soupeřem remizovali. Proč tedy s něčím podobným nevyrukovat i proti Plzni, řekl si Trpišovský a vsadil na obdobnou taktiku. Vyhořel a jeho mužstvo s ním. „To proto, že jsme nebyli tak hladoví a důrazní, jako proti Spartě. Ze soupeře jsme měli strašný respekt, což se promítlo do našeho výkonu. Do myšlení také, protože plzeňští hráči byli pořád o myšlenku napřed,“ přiznával trenér Severočechů, že se pokusil vstoupit do stejné fotbalové řeky, což samo sebou vyjít nemohlo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňští fotbalisté Milan Petržela a Martin Zeman během utkání s Libercem.

Článek
Fotogalerie

Podzimní Plzeň je jiná než Sparta. Zkušená, sebevědomá, kráčející ligou bez ztráty jediného bodu. A také na Liberec dokonale takticky připravená...

Na liberecký styl se Plzeň týden chystala

„Proti Spartě jsme hru s pět beky praktikovali poprvé, což nikdo nečekal. I proto přinesla efekt. Plzeň se už ale na nás mohla lépe připravit. A trenér Vrba je známý tím, že to dovede," přemýšlel o příčinách domácí Vladimír Coufal.

„Je pravdou, že jsme se na tento liberecký styl hry chystali celý týden," nechal nahlédnout za plzeňské kulisy Milan Petržela, jemuž utkání pod Ještědem mimořádně vyšlo. Vždyť ke dvěma přihrávkám přidal i gól.

„A to už jsem měl od vedení svolení, abych si hledal nové angažmá. Na seznamu krajních záložníků byli tři výš než já, takže kdybych si něco našel, mohl jsem z Viktorky," liboval si Petržela, že trenérovi Vrbovi libereckou bilancí zamotal hlavu. Aby ne, když si hodně nahlas řekl o to, aby v základní sestavě zůstal.

Právě jeho zkušenost na domácí hráče platila.

„A nejen jeho. Celé plzeňské mužstvo je hodně zkušené, což se v zápase projevilo," podotkl Lukáš Vácha, který přišel do Liberce začátkem týdne na hostování ze Sparty a proti Viktorii se dočkal své chvíle po hodině hry.

„Zásadní rozdíl byl v tom, že Sparta tady v Liberci chtěla tvořit a hrát do plných, zatímco Plzeň čekala vzadu, jak rozehrajeme a z našich chyb těžila," věcně shrnul příčiny výprasku svého staronového týmu.

„My ztratíme balón a jim stačí dvě přihrávky, aby šli sami na gólmana. Prostě naše naivita a nezkušenost," povzdechl si Coufal.

Tři prohry a nejmarkantnější rozdíl

„Byl to spíše boxerský zápas. Na začátku jsme dostali k.o., ze kterého jsme se po zbytek utkání sbírali. Během tří let jsem s Plzní doma už potřetí prohrál, ale tentokrát byl rozdíl mezi oběma týmy nejmarkantnější," uznal trenér Trpišovský, že Liberec neměl nárok.

„Ale koukalo se na to hezky, protože se hrálo nahoru dolů a před oběma brankami bylo hodně momentů, z nichž mohl padnout gól," kvitoval devadesátiminutovou podívanou jeho plzeňský kolega Pavel Vrba.

„Jsem rád, že jsme ji zvládli fotbalově i výsledkově, ale o nějakých ambicích se můžeme bavit až po podzimu. Samo sebou, že jsem s úvodem soutěže spokojený, ale to vůbec nic neznamená. Rozhodovat se bude až do třicátého kola," připomínal, že liga má za sebou teprve šest kol.

Reklama