Hlavní obsah

Pokopaný, zraněný, přesto Mingazov přišel a hned pomohl Mladé Boleslavi k první výhře

Praha

Moc toho v novém angažmá nestihl. Jen dvakrát si turkmenský legionář Ruslan Mingazov v Mladé Boleslavi zatrénoval a hned ji šel pomáhat k první podzimní výhře. „A to nastoupit nemusel, protože se vrátil z reprezentačního srazu pokopaný a zraněný. Nebylo to na to, aby hrál, ale on sám moc chtěl,“ přiznával kouč Středočechů Dušan Uhrin, že do poslední chvíle čekal, zda bude moci novou posilu přicházející ze Slavie vůbec postavit.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ruslan Mingazov se v Mladé Boleslavi hned uvedl gólem.

Článek

„Opravdu jsem chtěl za každou cenu hrát, byl jsem hladový, abych mohl nastoupit," tvrdil Mingazov po utkání s Brnem, v němž skutečně pomohl novému týmu ke třem bodům. I gólem, který vstřelil.

„Je to velký svátek pro mužstvo i pro mě. Velký den. První zápas, první výhra, první trefa," liboval si pětadvacetiletý záložník, který se ve Slavii po příchodu Dannyho, Stocha a spol. nevešel ani do nominace na zápasy. Hostování v Mladé Boleslavi, kam ho Pražané pustili do konce roku, pro něho tudíž představuje vysvobození.

„Zvláště, když Mladá Boleslav má moc dobré mužstvo, které hraje pravidelně evropské poháry," potvrzoval Mingazov, že vůbec neváhal. Zvláště, když i trenér Středočechů Dušana Uhrina dobře zná a ten o něho hodně stál.

„Znám ho skutečně dobře. Ostatně, já ho přivedl z Jablonce do Slavie, když jsem v Edenu působil," připomínal Uhrin, pochopitelně vděčný, že Pražané Mingazovi hostování umožnili a on tak na poslední chvíli přivítal po Chalušovi a Hubínkovi třetí posilu do svého týmu, který v prvních pěti podzimních kolech získal jediný bod.

Posilu nejvytouženější...

„Má rychlé nohy, před brankou soupeře je nebezpečný, proto jsem ho chtěl do Slavie i teď do Mladé Boleslavi. A hned v prvním zápase mé očekávání naplnil," pochvaloval si Uhrin.

„I třeba přístupem, který je stoprocentní. Nemusel nastoupit, ale do zápasu šel, dal gól a až po hodině si řekl o střídání," věří kouč Středočechů, že s Mingazovem, ale i Chalušem a Hubínkem bude jeho mužstvu už líp.

„Spokojen jsem byl se všemi třemi. Vždyť třeba v obraně jsme tentokrát neudělali chybu a poprvé na podzim neinkasovali," upozorňoval Uhrin i na přínos dalšího slávisty Chaluše, který nastoupil ve stoperské dvojici se Stronatim a premiéru zvládl na výbornou.

Reklama

Související témata: