Hlavní obsah

Slovácko uhradilo dluh Opavě a má uvolněné přestupy

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

S plánem dlouhodobé koncepce a sázkou na mladé hráče vstoupí do první ligy fotbalisté Slovácka. Těsně před zahájením nejvyšší soutěže vyřešilo vedení klubu i dluh Opavě za Zbyňka Pospěcha, uvolnilo si tím přestupy a může zaregistrovat nové hráče.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Ilustrační foto

Článek

Kádr Slovácka prošel v letní přestávce dosud největší obměnou v klubové historii. Na trenérském postu Stanislava Levého vystřídal Jiří Plíšek. Kádr opustilo sedm fotbalistů a do klubu zamířilo čtrnáct nových hráčů.

"Sáhli jsme k radikálním změnám nejen v kádru, ale také v realizačním týmu. I kdyby se nám nedařilo, tak bude mít trenér Plíšek po celou sezónu naši podporu," zdůraznil na čtvrteční tiskové konferenci předseda představenstva Slovácka Jan Řezník.

Tomáš Polách a Martin Švejnoha zamířili do Brna, Milan Petržela odešel do Sparty, do Trenčína odešli Juraj Czinege a Rudolf Obal, Jiří Kowalík se vrátil z hostování do Teplic a bez angažmá je stále Daniel Břežný. Do Jablonce vrátilo Slovácko Tomáše Glose, jenž byl v klubu na zkoušku. Lička neplní povinnosti

Nejistý je zatím také osud Maria Ličky, který v klubu netrénuje, a otazník je také nad maďarským útočníkem Thomasem Sowunmim. "Lička neplní svoje profesionální povinnosti, na Sowunmiho uplatňujeme opci. Byli bychom špatnými obchodníky, pokud bychom nechtěli zpět peníze, které jsme do něj investovali," dodal Řezník.

Novými hráči na prvoligové soupisce jsou Martin Vozábal (České Budějovice), Tomáš Ineman, Pavel Vrána (oba Brno), Petr Javorek a Václav Marek (oba Xaverov), Radek Görner (Viktoria Žižkov), Filip Racko (Baník Ostrava), Ondřej Honka, Ondřej Komárek (oba Sparta), Petr Dragoun, Jakub Marš (oba Teplice), Pavel Vrba, Jan Šimáček (Pardubice) a Milan Válek (Kunovice).

"V přípravě, která byla kvalitní, jsme se zaměřili na adaptaci nových hráčů. Ideální podmínky jsme našli na soustředění ve Francii, kde jsme sehráli i dva velice kvalitní zápasy s prvoligovými celky Nantes a Lorientem," řekl trenér Jiří Plíšek, který sází na mladé fotbalisty s perspektivní budoucností. Hodně si Plíšek slibuje od technických hráčů Vozábala a Racka.

"Jdeme stejným směrem, jaký zvolil například Baník Ostrava. V kádru jsme měli hodně hráčů, kteří měli vysoké smlouvy. Zatím se ale tento krok neprojeví na rozpočtu. Prodali jsme Polácha a Švejnohu a koupili čtrnáct nových fotbalistů. Rozpočet máme zhruba na úrovni loňské sezóny," tvrdí Řezník. V prvním kole čeká na Slovácko v sobotu od 19:00 derby ve Zlíně.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články