Hlavní obsah

Šok pro Rosického. Jeho gól po 17 letech sparťanský kotel neslavil

Praha

Víc než dusná atmosféra. A válka tribun. Tvrdé jádro příznivců fotbalové Sparty vzalo ligové utkání s Karvinou (2:0) jako protest proti vedení klubu a trenérovi Andreovi Stramaccionimu. Pokaždé, když kotel začal nadávat italskému kouči nebo generálnímu řediteli Adamovi Kotalíkovi, dočkal se pískotu ostatních diváků. Ozvalo se i skandování „Kotel ven!“... Ultras dokonce neslavili ani gól Tomáše Rosického, který se v rudém dresu trefil po dlouhých 17 letech!

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Kotelníci Sparty pojali utkání s Karvinou jako protest proti vedení klubu.

Článek
Fotogalerie

Víc si ani přát nemohli. Bývalý kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Rosický poprvé od prosince 2000 nastoupil v základní sestavě Sparty. Dokonce v 17. minutě otevřel skóre. Pro šestatřicetiletého záložníka šlo o první gól v rudém dresu od listopadu 2000, kdy zařídil výhru nad Blšany.

„Ani si nepamatuji, kdy jsem dal za Spartu naposledy gól. Měl jsem obrovskou radost. Hrál jsem po dlouhé době, tak jsem si to tam v koutku užil," líčí oslavy, při kterých si u rohového praporku užíval ovace publika.

Památná trefa. Jenže kotelníci, kteří dorazili celí v černém, stávkovali a gólu si neužívali.

Ital se s lídry kotle setkal

„Ještě jsem neviděl, aby sparťanští fanoušci byli takto nejednotní. Pochopil bych, kdyby svou nespokojenost vyjádřili na začátku, ale pak tým podpořili. To mě mrzí. Rozumím jim, že jsou zklamaní, já také čekal, že naše výkony budou lepší, ale nic jiného nám nepomůže, než že se semkneme a potáhneme za jeden provaz," netají Rosický velké rozpaky.

Jeho apel přišel přesně týden před derby na Slavii.

„Minulý týden jsem se setkal se lídry ultras a kotle. Nechci pouštět do médií, co jsme si řekli z očí do očí. Ujistil jsem je, že jsem stoprocentně soustředěný na tým. Porážka v Brně byla tragédie, od toho se všechno odvíjí," poznamenává italský kouč Andrea Stramaccioni.

Když Rosickému dopřál ovace vstoje a pět minut před koncem ho střídal, burácela celá Letná. A legendě tleskal i kotel.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice