Hlavní obsah

Hrajeme spíš házenou, prská Berkovec. Před gólem Sparty viděl ruku

Praha

Ruka! Nejen fotbalisté Slavie si stěžují, že v Olomouci dostali gól v rozporu s pravidly. Jejich kmenový brankář Martin Berkovec hostující v Karviné zase protestuje, že rukou si pomohl také David Hovorka, autor druhého gólu Sparty. „Vypadá to, že hrajeme spíš házenou,“ láteří Berkovec po porážce 0:2 na Letné.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Martin Berkovec z Karviné během utkání na Spartě.

Článek
Fotogalerie

Po Hovorkově gólu jste hned běžel protestovat. Proti čemu?

Po rohu míč propadl a já si myslím, že si ho sparťanský hráč hodil před sebe rukou. Tak jsem běžel za rozhodčím a on mi řekl, že to viděl a pískat nebude. Tím to pro mě skončilo. Jestli šlo o přirozený pohyb, tak asi jo. Nemůžu se na sudího zlobit.

První gól vám dal Tomáš Rosický, který se za Spartu trefil po 17 letech. Chystal jste se na něj?

Ani ne. Nepřijde mi, že chtěl právě takhle vystřelit. Jestli jo, tak je dobrej, ale spíš kopl do země. Já ani nevěděl, kdo vystřelil. Přesouval jsem se a reagoval až na střelu. Šla nade mnou, už jsem na ni nedosáhl.

Nejste trochu naštvaní, že jste neproměnili některou z šancí a nesehráli proti Spartě jiný zápas?

Naštvaní samozřejmě jsme. Prohráli jsme a nedali další zápas gól, což je ještě horší. Na začátku jsme byli šíleně zalezlí. Než jsme se do zápasu dostali, tak jsme prohrávali jedna nula. Pak jsme zahodili šance jako v posledních zápasech. Pak v druhém poločase dala Sparta gól z rohu. Už je asi jedno, jestli tam byla nějaká ruka, nebo nebyla... Pak se utkání dohrávalo.

Po šesti kolech tedy máte jen čtyři body.

Když nedáváme góly, nemůžeme body získávat. Musíme je začít dávat. Šance jsme měli, neproměňujeme je, ať je tam kdokoliv.

Jak jste zatím spokojený v Karviné?

Spokojený jsem. Chytám, jsem zdravý, musím zaklepat. Ale bohužel nevyhráváme, což je špatné. Snad se to brzy zlomí.

Reklama

Související témata: