Hlavní obsah

Slovácko se trápí, přestalo dávat góly

Praha

Jenom ve dvou z šesti úvodních kol dokázali skórovat. Proto mají fotbalisté Slovácka na poslední Brno k dobru jen dva body. Odečte-li se mimořádně vydařený duel s Baníkem (5:2), dokázali vstřelit už jen jeden gól. V nešťastném duelu na Bohemians protáhli sérii již na tři utkání bez vstřelené branky.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zprava Benjamin Tetteh z Bohemians, Petr Reinberk a Stanislav Hofmann ze Slovácka.

Článek
Fotogalerie

Šancí měli tolik, že mohli a měli jet domů s plným bodovým ziskem. Jenže na Tomáše Fryštáka, rodáka z Uherského Hradiště, si ani jednou nepřišli. Názorný příklad, proč borci Slovácka marně hledají klid do dalších zápasů. Z posledních 13 kol jen jednou zvítězili...

„Pokud z pěti šesti stoprocentních šancí nedáte venku gól, většinou se vám vymstí jedna chyba. Máte ne-li na bod, spíš na tři, ale domů jedete domů s prázdnou. Utkání Fryšták - Slovácko skončilo 1:0," netají rozčarování trenér Stanislav Levý.

Jak hodlá vzkřísit produktivitu? „Mluvil jsem o tom asi šest neděl. A nic se nestalo," říká dopáleně.

Jinými slovy, kouč by uvítal širší konkurenci v útoku. Jenže přestupní termín skončil a žádný nový střelec nedorazil.

Hofmann je v Praze prokletý

Koncovka je tak i na obráncích. Jedním ze čtyř hráčů Slovácka, kteří se na podzim v lize trefili, je i Stanislav Hofmann. Jenže v Praze jako by byl prokletý. Na Spartě odmítl aspoň bod, když trefil tyč. A v Ďolíčku zazdil hned dvě slibné příležitosti.

„Na Spartu jsem si ani nevzpomněl. Pravdou však je, z první šance jsem měl dát jednoznačně branku. Byl jsem sám před gólmanem na malém vápně. Měl jsem míč tlačit placírkou na zadní tyč, ale já vůbec netrefil bránu... V druhé situaci jsem překonal gólmana, ale domácí hráč ho na brankové čáře zastoupil. Jsem přesvědčený, že kdybych dal branku, tak jsme neprohráli," ujišťuje stoper.

Potvrzuje, že problémy s koncovkou na mužstvu leží. „Série bez gólu roste. Teď musíme doma porazit Mladou Boleslav," uvědomuje si Hofmann.

Reklama

Související témata: