Hlavní obsah

Pospěch se podle všeho už v pátek vrátí do Liberce

Vedení fotbalového Slovanu Liberec se podle všeho podaří už v pátek dopoledne dotáhnout do konce návrat Zbyňka Pospěcha ze Sparty Praha, jak o tom informoval na středeční tiskové konferenci trenér Vítězslav Lavička. Kluby se ve čtvrtek předběžně domluvily na přestupu, který vyplní koučovo volání po příchodu kvalitního útočníka.

Foto: čtk

Zbyněk Pospěch v dresu Liberce

Článek

"Kluby jednají, znovu se sejdou v pátek dopoledne. Zatím žádná dohoda podepsaná nebyla," řekl ve čtvrtek večer Sport.cz mluvčí Sparty Lukáš Přibyl.

Hráčův agent Ondřej Chovanec blížící se transfer potvrdil. "Kluby ještě dotahují detaily smlouvy, ale k podpisu zatím nedošlo," uvedl manažer. Pokud se přestup uskuteční, bude to zřejmě největší transakce letošního domácího léta.

Možná rekordní přestup

Lavička už ve středu naznačil, že příchod jeho svěřence z uplynulé sezóny by mu hodně pomohl. Pospěch totiž na konci jara ukončil své roční účinkování na severu Čech. Tam se dostal poté, co ho pražský klub koupil ze Slovácka a konkurenčnímu klubu ho zapůjčil na hostování.

Jenže fotbalistovi se v mistrovském klubu zalíbilo a během léta rychle pochopil, že na Letné by se díky velké konkurenci nedostával tak často do sestavy. Už během minulého týdne dokonce navštívil předzápasový trénink bývalých spoluhráčů proti Rennes a v pátek zápas sledoval přímo z hlediště. A podle zákulisních informací ho už v pátek ráno čekají lékařské testy pod Ještědem.

Pokud půjde skutečně o rekordní transakci, bude se přestupová suma pohybovat nad 20 milióny korun. Za tuto částku totiž Sparta před týdnem prodala Tomáše Poláčka do Mladé Boleslavi. Letnou tak postupně opouštějí poslední hráči, které si během svého působení vyhlédl, nebo rovnou přivedl předchozí letenský kouč Jaroslav Hřebík.

Reklama

Související témata: