Hlavní obsah

Nejvíc před startem ligy posilovali na Letné

Letní přestupové okno bude sice otevřené až do konce srpna, ale nějaké velké změny v prvoligových týmech nelze očekávat. Nedovolí to finanční situace většiny klubů, které prostě nemají na drahé posily. Mnohé se vydaly cestou nákupů relativně levných hráčů z nižších soutěží nebo se dokonce více porozhlédly ve vlastních rezervách a dorostech, čehož je nejzářivějším příkladem Příbram.

Článek

Tradičně největší pohyb směrem dovnitř byl na Letné. Sparta získala na roční hostování z tureckého Trabzonsporu útočníka Juna a v kádru jich má najednou osm. Jeden zřejmě odejde a nejvíc se mluví o návratu Zb. Pospěcha do Liberce. Jako velmi zajímavá posila se jeví Francouz Sylvestre, který má na kontě dva zápasy v dresu Barcelony a španělský mistrovský titul.

Mladá Boleslav získala šest fotbalistů, kteří se budou nepochybně ucházet o místo v základní sestavě. Především zkušené záložníky Poláčka ze Sparty, Abraháma z Liberce a Riegela z Příbrami, talentovaného Brunclíka z Blšan, vytáhlého královéhradeckého stopera Rolka a nadějného útočníka Mikolandu, který se neuplatnil ve West Hamu. Milan Petržela to vzal cestou, na niž už si zvykáme. Ze Slovácka přijel na Letnou podepsat smlouvu a zamířil na hostování do Jablonce.

Do zahraničí z hráčů, kteří patřili v lize k těm nejlepším, odešli slávisté Piták do Salcburku a Holeňák do Mattersburgu. V české lize už totiž není příliš kde brát. Žádná vyslovená přestupová bomba, ať v přesunech do ligy ze zahraničí, nebo opačným směrem, ale ani v rámci Česka zatím nevybuchla.

Nejzajímavější letní přestupy
V rámci Česka
Tomáš PoláčekSparta PrahaMladá Boleslav
Martin AbrahámSlovan LiberecMladá Boleslav
Michal LesákBaník OstravaMarila Příbram
Milan Petržela1. FC SlováckoFK Jablonec
Jan VorelChmel BlšanySlavia Praha
Jan RiegelMarila PříbramMladá Boleslav
Tomáš Polách1. FC Slovácko1. FC Brno
Michal PolodnaChmel BlšanyMarila Příbram
Adrian RolkoHradec KrálovéMladá Boleslav
Martin VozábalČeské Budějovice1. FC Slovácko
Ze zahraničí do ligy
Tomáš JunTrabzonsporSparta Praha
Martin LatkaFC BirminghamSlavia Praha
Ludovic SylvestreFC BarcelonaSparta Praha
Petr MikolandaWest Ham UnitedMladá Boleslav
Jiří HomolaMalatyasporSparta Praha
Z ligy do zahraničí
Karel PitákSlavia PrahaRed Bull Salcburk
Miroslav HoleňákSlavia PrahaMattersburg
Petr Švancara1. FC BrnoInter Bratislava
Jiří RychlíkMladá BoleslavRužomberok
Peter BabničSigma OlomoucRužomberok

Reklama

Související témata: