Hlavní obsah

Rosický během velkého comebacku přihrával téměř bezchybně

Praha

Velký comeback se vším všudy. Tomáš Rosický se poprvé po 17 letech představil v základné sestavě fotbalové Sparty - a hned se postaral o vítězný gól. Letenští v utkání 6. ligového kola porazili Karvinou 2:0 a posunuli se na čtvrtou příčku tabulky. Již v neděli se představí u rivala v Edenu a návrat Rosického je pro ně největší nadějí, že by mohli uspět.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Rosický (vlevo) oslavuje svůj první gól za Spartu po 17 letech.

Článek
Fotogalerie

Kamery běžely naplno, statistici pak na základě naměřených údajů rozebraly výkon letenského navrátilce do šroubku.

Pro svůj tým byl Tomáš Rosický nepostradatelný z mnoha hledisek. Na hřišti vydržel 85 minut a ze svých kopaček vyslal hned 96 přihrávek (82 úspěšných), což bylo v uplynulém kole nejvíc ze všech. Bývalý kapitán české reprezentace dominoval také na poli klíčových přihrávek (14) i těch do gólových šancí (6) nebo čistě útočných. Těch vymyslel přesně 69, přičemž 66 z nich našlo svého adresáta! Letenští zkrátka většinu svých akcí táhli právě přes Rosického, který sám převzal 84 přihrávek. I v tomto ohledu neměl v uplynulém kole konkurenci.

Rosický schytal jeden faul a sám se provinil též jednou. Na gól mu pak stačila jeho jediná střela v utkání. Také ale hned devětkrát ztratil míč, což bylo spolu s Josefem Šuralem nejčastěji z mužstva Sparty.

Co se týče fitness statistik, hvězda Sparty naběhala přesně 9524 metrů a ve sprintu urazila 99 metrů.

„Ke konci jsem se na hřišti motal a měl toho plné zuby. Ale že jsem zvládl tolik minut, mi určitě jen pomůže a příště budu fyzicky ještě lépe připraven," pochvaluje si bývalý kapitán národního týmu.

Reklama

Související témata: