Hlavní obsah

Slavia získala na tři roky Brazilce Gaúcha

Druhou letní posilou fotbalové Slavie Praha se v pátek těsně před půlnocí stal brazilský útočník Gaúcho. Šestadvacetiletý fotbalista již ve Slavii odehrál jarní část soutěže, když byl v pražském klubu na hostování. S účastníkem Poháru UEFA podepsal Gaúcho tříletý kontrakt. ČTK to sdělil mluvčí Slavie Alexander Kliment.

Foto: Tomáš Pokorný - www.slavia.cz

Slávistický útočník Gaúcho během tréninku

Článek

Slavii nevyšlo angažování Tomáše Michálka, který zamířil do polského Plocku, ale na poslední chvíli se jí podařilo získat Gaúcha, který v české lize zatím odehrál 16 zápasů a dal sedm gólů. Již dříve posílil Slavii obránce Jan Vorel z Blšan.

"Jsme rádi, že se nám podařilo složité jednání s brazilskou stranou dotáhnout do úspěšného konce. I když na poslední chvíli, tak jsme stačili Gaúcha zapsat na soupisku mužstva pro Pohár UEFA," řekl Kliment.

Až dosud byl Gaúcho členem brazilského celku Uniao Barbarense. Odtud zamířil v létě loňského roku na hostování do Sigmy Olomouc, v jarní části hostoval ve Slavii. Již předtím však v roce 1999 zkoušel štěstí ve španělské Mallorce, v roce 2001 v Levski Sofia a v následující sezóně hrál za ruskou Samaru.

Reklama

Související témata: