Hlavní obsah

Karviná - Olomouc 3:5Olomouc po divokém průběhu vyhrála v Karviné

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Zahradníček 0 : 1
10. Plšek 0 : 2
45. Budínský 1 : 2
51. Panák 2 : 2
68. Falta 2 : 3
75. Houska 2 : 4
81. Budínský (penalta) 3 : 4
89. Zahradníček 3 : 5
Záznam online reportáže

Karviná
Aktualizováno

Nováček fotbalové ligy z Olomouce prodloužil vydařený úvod sezony o vítězství 5:3 v Karviné. Hanáci v divokém průběhu sice přišli během šesti minut o dvougólový náskok, ale za stavu 2:2 dokázali znovu kontrovat brankami Šimona Falty a Davida Housky, jehož trefa byla i vítězná. Olomouc se před nedělním programem dostala na druhé místo, zatímco Karviná je už šest kol v řadě bez výhry.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Olomoučtí hráči se radují z branky v Karviné.

Článek

I bez zraněného útočníka Chorého Hanáci do zápasu vstoupili jako z partesu. Už ve druhé minutě dohrál akci taženou po levém křídle Zahradníček, který si uvnitř pokutového území zpracoval balon a levačkou pokořil Berkovce. Tragický nástup Karviné podtrhl v 10. minutě Košťál, kterému odskočil balon ve vlastní šestnáctce, napadající Plšek ho obehrál a pak překonal i gólmana. "Byla to moje chyba. Oni tam dobře presovali, vzali mi míč a byl z toho bohužel gól," řekl Košťál.

Hanáci i díky excelentnímu úvodu v prvním poločase jasně kralovali. Texl mohl jejich kombinační i pohybovou převahu zvýraznit třetí trefou, ale jeho skákavý pokus se mezi tyče nevešel.

Karvinou ovšem probudil v úplném závěru první půle Budínský, který po standardce a vyhrané hlavičce Košťála ze závaru ve vápně snížil. Pro Slezany to byla gólová radost po 319 minutách. "První půli jsme měli pod kontrolou, o to větší škoda byla toho kontaktního gólu, po kterém se soupeř chytil. Měli jsme to udržet do půlky, ale udělali jsme tam školáckou chybu," řekl Plšek.

Domácí se vrátili do druhé půle jako vyměnění. Během šesti minut bylo vyrovnáno a opět po standardní situaci. Letičův roh propadl až k Panákovi, který hlavou zamířil do levého horního rohu olomoucké brány. "Pomohl nám ten gól do šatny. Do druhé půlky jsme vstoupili lépe. Za stavu 2:2 jsme to mohli i otočit, ale třetí gól bohužel dala Olomouc," řekl Panák.

Karvinských bylo najednou na hřišti plno a soupeř s velkými problémy odvracel jejich ataky. K obratu scházelo málo, Budínského ránu ale Buchta v 55. minutě vytáhl. Jak se však Karviná hrnula dopředu, okna v její obraně vybízela Sigmu ke kontrům.

Po brejku Vepřeka ještě zasáhl včas Košťál, ale v 68. minutě znovu strhl vedení na stranu hostů Falta, který po akci střídajícího Obročníka z dvanácti metrů po zemi trefil přesně k tyči. "Ještě, že to tak dopadlo. Kdybych některé situace neřešili tak naivně, mohli jsme to utkání dohrát s mnohem větším klidem a bez takových nervů. Ale hlavní je, že máme tři body," řekl Plšek.

Než domácí stačili sebrat síly k poslední ofenzívě, pohrál si s karvinskými beky v 75. minutě Houska a Berkovcovi nedal šanci. K divokému průběhu přispěl ještě opět Budínský, který devět minut před koncem z penalty potrestal faul Radakoviče. Ale k ničemu jinému už se domácí neprobojovali a v 89. minutě naopak z olomouckého přečíslení popáté inkasovali ze Zahradníčkovy kopačky. "Dostat pět gólů v zápase je k zamyšlení. Jsou za tím nějaké důvody i určité změny, ale některé branky byly laciné. Tím ale nechci snižovat fotbalovou kvalitu, kterou dnes soupeř ukázal," řekl trenér Karviné Jozef Weber.

MFK Karviná - Sigma Olomouc 3:5 (1:2)
Branky: 45. a 81. z pen. Budínský, 51. Panák - 2. a 89. Zahradníček, 10. Plšek, 68. Falta, 75. Houska. Rozhodčí: Příhoda - Moláček, Hrabovský. ŽK: Janečka, Eismann - Jemelka. Diváci: 3186.
Karviná: Berkovec - Moravec, Košťál, Hošek, Letič - Šisler (73. Čolič), Janečka - Štepanovský (46. Ramirez), Budínský, Kalabiška (22. Eismann) - Panák. Trenér: Weber.
Olomouc: Buchta - Sladký, Radakovič, Jemelka, Vepřek - Zahradníček (90. Hála), Houska, Texl (62. Obročník), Kalvach, Falta (84. Moulis) - Plšek. Trenér: Jílek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice