Hlavní obsah

Příbram - Plzeň 1:1Příbram zachránila remízu s Plzní minutu před koncem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Pilař 0 : 1
89. Vošahlík 1 : 1

PŘÍBRAM

Minutu před koncem přišli plzeňští fotbalisté o výhru v prvním kole nového ročníku fotbalové ligy v Příbrami. Západočeši, které v neděli poprvé vedl nový kouč Michal Bílek, vedli od sedmé minuty po Pilařově brance, ale v 89. minutě zajistil domácímu týmu remízu střídající útočník Vošahlík. Plzeň se tak ani na šestý pokus nedočkala výhry v Příbrami, ale přerušila alespoň předchozí sérii pěti porážek.

Článek

Západočeši na stadiónu u Litavky ovládli úvod utkání a domácí se proti agresivně hrajícímu soupeři prakticky nedostali ani za polovinu hřiště. Viktoria vyjádřila svoji převahu brzy: už v sedmé minutě zahrával roh z pravé strany navrátilec z ruského Krasnodaru Rezek a na bližší tyči uklidil míč bezpečně do brány neobsazený záložník Pilař, jenž se tak mohl radovat ze své premiérové ligové branky.

S Příbramí inkasovaný gól hodně zamával a Středočeši se dlouhé minuty vůbec nemohli dostat do hry. Možná i proto, že se v jejich sestavě objevilo hned pět nových hráčů a souhra v příbramském týmu v prvním poločase hodně vázla. Domácí kouč Tobiáš už tak po necelých dvaceti minutách poslal na rozcvičku čtyři náhradníky.

Daněk vychýlil střelu Formánka

Jeho svěřenci poprvé zahrozili až ve 23. minutě, kdy na nadýchaný centr špílmachra Otepky naskočil Formánek, ale jeho chytrou teč vychýlil mimo tyče gólman Daněk, letní posila Plzně z ostravského Baníku. Tápající Příbram na tom mohla být po prvním poločase ještě hůř: pět minut před přestávkou totiž pokazil malou domů nový příbramský kapitán a navrátilec z Ostravy Lesák, ale Rezek se po dlouhé kličce brankáři Pařízkovi dostal z úhlu až do zámezí a už nestihl zacílit na prázdnou bránu.

Bývalý útočník Teplic a pražské Sparty se v české lize objevil poprvé od května loňského roku a při svém comebacku byl evidentně při chuti. Dvě minuty po pauze zahrozil znovu, když po zpětné přihrávce kapitána Limberského vystřelil bez přípravy nad bránu. Západočeši ale ve druhém poločase už nenavázali na aktivní představení z úvodního dějství a vsadili na úporné bránění těsného náskoku.

Bleskový úder rozhodl o vyrovnání

Plzeň v krátkém rozmezí vystrašili Pilík, jehož efektní pokus přes hlavu doskákal těsně mimo tyče, a vzápětí také Sviták. Ten zase z výborné pozice hlavičkoval z malého vápna zbrkle do země, odkud se míč odrazil nad bránu. Pak dokázali hosté nápor Příbrami otupit a brankář Daněk byl dlouho bez práce.

Když už se zdálo, že Viktoria o premiérovou výhru na příbramském hřišti nepřijde, přišel bleskový úder. Po divokém závaru se míč dostal před střídajícího Vošahlíka, který s přehledem přehodil bezmocného Daňka a zajistil tak Příbrami alespoň bod.

Marila Příbram - Viktoria Plzeň 1:1 (1:1)
Branky: 89. Vošahlík - 7. Pilař. Rozhodčí: Čecháček - Kordula, Chytil. ŽK: Penner, Sviták - Bednář, Zakopal, Smola. Diváci: 5206.
Příbram: Pařízek - Lesák, Mácha, Formánek, Penner - Bartoš (46. Klesa), Otepka, Sviták, Šindelář - Kaplan (75. Penc), Pilík (62. Vošahlík). Trenér: Tobiáš.
Plzeň: Daněk - M. Knakal, Procházka, Zakopal, Smola - Fillo (77. Smejkal), Pilař, Limberský, P. Šíma (62. Rada) - Rezek, Bednář (46. Krbeček). Trenér: Bílek.

Reklama

Související témata: