Hlavní obsah

Kouč Slavie věnoval výhru v derby Tvrdíkovi k narozeninám. Za odměnu dostal ultimátum

Praha
Aktualizováno

Vítězství v 288. derby jim přišlo vhod. Fotbalisté Slavie porazili Spartu 2:0 a šplhli si u šéfa klubu. „Jsem rád, že můžeme výhru darovat panu Tvrdíkovi, který měl před několika dny narozeniny. Asi si takový dárek hodně cení. Akorát nám dal ultimátum, že teď chce narozeniny slavit každý týden. Nevím, jak to uděláme,“ směje se šťastný trenér Jaroslav Šilhavý.

Trenér Slavie Šilhavý a jeho slova po derby

 
Článek
Fotogalerie

Milan Škoda po derby se Spartou

Josef Hušbauer po derby se Spartou

Michal Kadlec po prohraném derby se Slavií

Sešívaní natáhli šňůru ligových zápasů bez porážky pod jeho vedením na 33. Vyrovnali tak rekord právě Sparty.

„Na rekord jsem při derby nemyslel, náš kapitán Milan Škoda mluví stejně. Ale 33 zápasů bez prohry v lize je velký výsledek. Nic jednoduchého, určitě si série vážíme," pochvaluje si trenér Jaroslav Šilhavý.

Jedním dechem dodává, že výhra jeho chlapců je zasloužená. „Věřím, že teď budeme takhle pokračovat. Že derby bude odrazový můstek jako loni na Spartě," doufá kouč.

Po čtvrteční pohárové výhře nad Maccabi Tel Aviv měl velkou víru ve svůj tým.

„Už před derby jsem cítil, že výkon bude velký, že jsme silní. Hlavně ve druhé půli jsme Spartu přehrávali a zaslouženě zvítězili."

Rosického ubránili bez osobky

Sešívaní se rychle vyrovnali s křivdou, když rozhodčí mylně neuznali první Škodův gól. A také splnili základní předpoklad. Nenechali na hřišti prostor Tomáši Rosickému.

„Jak jsme ho ubránili? To je naše know-how," směje se Šilhavý. „Ba ne, šlo o kolektivní výkon. Nechtěli jsme Tomáše bránit osobně. Když měl míč, zdvojovali jsme ho, ale žádná osobka nebyla určena," líčí trenér.

Derby může být pro sešívané při stíhání vedoucí Plzně klíčové.

„Do konce ligy je ještě hodně kol a věřím, že náš úkol získat titul se vítězstvím posunul směrem, kterým chceme. Navíc nám dodá hodně sil do dalších zápasů," cení si Šilhavý.

Reklama

Související témata: