Hlavní obsah

Góly Spartě chutnají sladce, culí se Škoda. A teď vozit body i z venku, velí kapitán Slavie

Praha

Stává se katem Sparty. Kapitán fotbalové Slavie v posledních čtyřech derby skóroval již třikrát. Rozhodčí přitom Milanu Škodovi první regulérní gól v nedělní bitvě o Prahu (2:0) ukradli. Přesto si pak vítěznou trefu s přispěním sparťana Zahustela připsal. „Spravedlnosti asi bylo učiněno zadost... Derby jsou úžasné zápasy a těší mě, že jsem tak produktivní. Se Spartou chutnají góly hrozně sladce,“ usmívá se.

Milan Škoda po derby se Spartou

 
Článek

Josef Hušbauer po derby se Spartou

Michal Kadlec po prohraném derby se Slavií

Trenér Slavie Šilhavý a jeho slova po derby

Sparťanský kouč Stramaccioni po derby

Byť Costa vykopával míč za čárou a muž s kapitánskou páskou na sešívaném dresu běžel slavit, rozhodčí gól neviděli. A neuznali.

„Říkal jsem hlavnímu, že pokud gól neuzná, bude průser," líčí již s nadhledem Milan Škoda. „Myslím, že i Tribuna Sever z druhé strany viděla, že míč přešel lajnu... To by asi viděl každý. Rozhodčí na lajně asi určitě."

Inu, neviděl. Asistent Petr Blažej se v pondělí ráno Slavii za hrubou chybu omluvil. V kritickou chvíli mu balon zakrylo Costovo tělo. A pokud míč za čárou nevidí, nemůže gól uznat.

Sešívané však jeho kiks nakonec mrzet nemusí. Byli lepší a dvěma trefami ve druhém poločase derby rozhodli.

Věrně okopíroval Latkův gól

První Škodova byla vítězná. Dal hodně podobný gól, jakým před lety derby v Edenu do stejné branky rozhodl Martin Latka.

„Přesně! Však jsem si jeho gól hned vybavil. Takhle jsme přímý kop s Miňem (Stochem - pozn. red.) ani nenatrénovali, ale došlo mu, že takhle může odcentrovat. Gólman pak neví, jestli má vyběhnout nebo ne. Chtěl jsem ho přehazovat, ale Dúbravka zůstal na lajně. Jak jsem hlavičkoval, Zahustel za mnou míč ještě tečoval. Vyšlo to skvěle," popisuje Škoda klíčový moment.

Kapitán zdůrazňuje, že výhra sešívaných byla zasloužená. „Já si myslím, že určitě."

Podstatné pro ně je, že se na tři body přiblížili vedoucí Plzni, která dnes dohrává 7. kola domácím utkáním se Zlínem.

Ať Plzeň něco ztratí...

„Strašně důležitý zápas nejen vzhledem k tabulce, ale celkově kvůli prestiži a kvůli fanouškům. Hodně důležité tři body. Nic jiného nám nezbývá, než zvládat svoje zápasy a doufat, že ostatní něco poztrácejí," uvědomuje si kapitán.

Teď už se musí koukat dál. Slavia ve středu v poháru hostí druholigový Třinec a v sobotu nastoupí v lize ve Zlíně. Bude tam mazat jedno podstatné manko. Venku ještě na podzim nevyhrála, třikrát vždy jen remizovala.

„Těžký týden jsme zvládli skvěle. Věřím, že atmosféra bude trochu volnější, ale nemyslím si, že bychom byli doteď v nějaké křeči. Akorát se nám moc nedaří venku v lize, což musíme napravit. Musíme začít vozit i body z venku," velí Škoda.

Reklama

Související témata: