Hlavní obsah

Oba rivalové mají pravdu! Škodův gól byl regulérní, Bořil měl být vyloučen, kárá komise

Aktualizováno

Obe strany mají svou pravdu. Nedělní fotbalové derby Slavia - Sparta (2:0) poznamenaly závažné přehmaty sudích. Asistent Petr Blažej podle komise rozhodčích hrubě chyboval, když neuznal gól Slavie. Costa vykopl Škodovu střelu již za brankovou čárou. Hlavní sudí Jan Jílek zase měl vyloučit domácího Bořila.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Jan Jílek a Josef Hušbauer ze Slavie.

Článek

Důkladná pondělní analýza komise rozhodčích potvrdila, co již ukázaly televizní záběry.

V derby se dopustil hrubé chyby asistent rozhodčího Petr Blažej, když ve 29. minutě nesignalizoval branky Slavie, ktzerou vstřelil Milan Škoda.

Letenští se pak již v prvním poločase dožadovali červené karty pro Jana Bořila za stažení Václava Kadlece. Podle komise však hlavní Jan Jílek měl téhož slávistického obránce vyloužit až v 67. minutě po druhé žluté kartě za nesportovní chování, když si unikajícího Tala Ben Chaima v souboji o míč přidržel rukou.

V druholigovém utkání Příbram - Olympia Praha se rozhodčí Pavel Orel dopustil hrubé chyby, když ve 45. minutě nenařídil pokutový kop pro domácí družstvo za nesportovní chování - držení soupeře v souboji o míč v pokutovém území hostujícího mužstva.

Komise rozhodčích právě dnes uskutečnila první úspěšný on-line test videorozhodčích při utkání 8. kola Juniorské ligy Sparta - Jablonec (4:0). V on-line testovací fázi bude pokračovat i v dalších utkáních této soutěže.

Reklama