Hlavní obsah

Rudé peklo! Sparťané se při derby pobili mezi sebou, policie incident vyšetřuje

Aktualizováno

Při nedělním fotbalovém derby v Edenu mezi Slavií a Spartou (2:0) to vřelo nejen na trávníku, ale i na tribuně. Zvláště pak v sektorů hostů. Letenští příznivci měli dokonce napadnout další dva fanoušky Sparty, přičemž jeden z nich musel být převezen do nemocnice. Incident už vyšetřuje policie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Sparty s provokativním transparentem na derby v Edenu.

Článek
Fotogalerie

Běžela 30. minuta a fanoušci v kotli Sparty se do sebe najednou pustili. "Několik metrů ode mě jsem viděl, jak se příznivci tvrdého jádra Sparty vrhli na jiného fanouška, kterého fyzicky napadli a dost surově ho zbili," popisoval pro Českou televizi jiný fanda letenského klubu, který nechtěl být jmenován.

"Fanouškovi bylo asi 30 let, ležel tam na zemi v bezvědomí se zapadlým jazykem. Pochopil jsem, že ho napadli kvůli tomu, že si dovolil projevit nesouhlas s postojem tvrdého jádra a s vulgárním skandováním na účet vedení Sparty a jejího realizačního týmu," dodal svědek.

"Potom jsem viděl, jak se příslušníci tvrdého jádra postavili napříč celým sektorem, aby náhodou někdo neprojevil nesouhlasný postoj. Chápal jsem to tak, že v případě, že by někdo nesouhlasil se skandováním na účet sparťanského vedení, byli by opět ochotni použít násilí a fyzicky takového člověka napadnout," přiblížil dění na tribuně.

„Řádění ale nepřestalo. Po začátku druhého poločasu byl tvrdě nakopnut do břicha a do hlavy další fanoušek Sparty. Ten však útok ustál a v sektoru zůstal po zbytek zápasu," uzavřel.

Policejní mluvčí Jan Daněk pro ČT potvrdil, že se celým incidentem policie už zabývá. „Případ prošetřujeme, mimo jiné se vyhodnocují i kamerové záznamy. Zraněn byl jeden člověk a nikdo nebyl v této souvislosti zadržen."

Sparťanští Ultras na sebe po týdnu znovu upozornili. V předchozím utkání proti Karviné hrubě vystupovali proti zástupcům pražského klubu. Vulgárně napadali zejména generálního ředitele Adama Kotalíka či trenéra Andreu Stramaccioniho. Neslavili ani gól Tomáše Rosického, za což si vysloužili bučení od ostatních fandů.

Reklama

Související témata: