Hlavní obsah

Ostrava - Slavia 0:2Slavia zahájila ligovou sezónu vítězstvím na Bazalech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
61. Gaúcho 0 : 1
71. Vlček 0 : 2

Petr VlčekSport.cz

V dohrávaném utkání zahajovacího kola 1. fotbalové ligy přehrála pražská Slavia fotbalisty Baníku Ostrava na jejich hřišti 0:2, když se o její vítězství ve druhém poločase zasloužili útočníci Vlček a střídající Brazilec Gaúcho. Tedy hráči, kteří ještě před nedávnem měli nakročeno k odchodu z pražského celku.

Článek

Utkání začalo podle očekávání velmi opatrně na obou stranách a na sehranosti obou týmů bylo vidět, že se jedná o první soutěžní zápas v nové sezóně. Více na kopačkách měli ale balón přeci jen domácí. Byla z toho i první příležitost v 6. minutě utkání. Po nadějném průniku si ale došel pro nepovedený centr z pravé strany slávistický brankář Kozáčik. V zápětí musel na dvakrát zasahovat po nebezpečném přímém kopu Slončíka.

Na druhé straně se v 10. minutě o rozruch v obraně ostravských postaral Švento, ale po sérii kliček o míč přišel. Ve 14. minutě přišla první obrovská šance utkání. Vlček se na pravé straně ideálně uvolnil a předložil balón do vápna Fořtovi. Tomu ale střela k tyči ideálně nesedla. V 18. minutě se opět Fořt ocitl zcela sám před brankou Baníku, ale šanci zcela zazdil střelou do brankáře Rašky.

Trpělivost trenéra Slavie Karla Jarolíma s Fořtem musela být přetížena ve 25. minutě, když se útočník sešívaných řítil osamocen na ostravskou branku, ale opět trefil jen nohy vyběhnutého Rašky, přestože se mu na pravé straně ještě nabízel úplně volný Vlček. Fořt ještě v zápětí důrazem vybojoval alespoň rohový kop.

Jarolímovi vyšlo střídání

Po sérii čtyř vyložených šancí Slavie se probudili i domácí fotbalisté a opět se ujali iniciativy. Ve 31. minutě těsně vedle pálil Střihavka. O tři minuty později vysunul ideálně Slončík Varadiho, ale v brance Slavie se tentokrát zaskvěl včasným výběhem Kozáčik. Ve 39. minutě si nafilmovaným pádem přes obránce Aračiče nevyprosil penaltu ostravský Marek.

Do druhé půle vystřídal v útoku Slavie neefektivního Fořta Brazilec Gaúcho, ale první možnost ke vstřelení branky měli domácí, kteří nastoupili do druhé půle velice aktivně. Po Tomašákově rohu těsně před Bestou a Střihavkou odkopával z branky míč Krajčík. Hru Baníku řídil Radek Slončík, po jehož rohu z 54. minuty olízla břevno hlavička Tomašáka.

Slávisté stěží zastavovali rychlé výpady domácích a směrem dopředu byli naprosto bezmocní. Přesto se ujali vedení, když se v 61. minutě dostal k odraženému balónu na vlastní polovině Vlček. Ten po rychlém brejku našel ideálně naběhnutého Gaúcha, který hned ve své první šanci po nástupu na hřiště jasně prostřelil brankáře Rašku.

Vlček dokončil brankový účet

Po vstřelené brance převzali iniciativu Slávisté a především Gaúcho byl při chuti. Nejprve hlavičkoval po rohu těsně nad, ale v 71. minutě již vymyslel nádhernou akci, při níž oklamal obranu Baníku a oplatil Vlčkovi gólovou přihrávku. Ten pak nechytatelnou střelou do šibenice zajistil hostům dvoubrankové vedení.

Pražané si již v posledních dvaceti minutách vítězství zkušeně pohlídali a připsali si v začínající sezóně první tři cenné body.

Výsledek:
Baník Ostrava - Slavia Praha 0:2 (0:0)
Branky: 61. Gaúcho, 71. Vlček. Rozhodčí: Jílek - Večeřa, Gallo. ŽK: Krajčík (Slavia). Diváci: 8246.
Sestavy:
Ostrava: Raška - Marek, Neuwirth, Besta, Čoupek (74. Lukeš) - Rajtoral (64. Žůrek), Klimpl, Slončík, Tomašák - Varadi (80. Mičola), Střihavka. Trenér: Večeřa.
Slavia: Kozáčik - Krajčík, Dosoudil, Aračič (65. Studík), Hubáček - Janda (79. Švec), L. Jarolím, Hrdlička, Švento - Vlček, Fořt (46. Gaúcho). Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata: