Hlavní obsah

Macela zuří: Sudí mě podrazili!

Václav ProcházkaPrávo

Hned první kolo domácí fotbalové ligy přineslo aféru kolem rozhodčích. Jejich obsazení na zápasy mělo být do poslední možné chvíle tajné, přesto sami arbitři prý nejméně ve dvou případech předčasně donesli zástupcům klubů, že budou pískat jejich utkání. Šéf komise sudích Luděk Macela zuří, ty, kteří pískali v prvním kole, si svolal na středu.

Foto: internet

Ilustrační foto.

Článek

"Jsem zklamán, na semináři před sezónou jsme si něco řekli a hned to přestalo platit, je to podraz," zlobil se nový šéf komise. Neodhalil, kteří sudí porušili dohodu. "Jednou se to k nám dostalo od delegáta, podruhé od sekretáře komise," sdělil pouze Macela.

Před ligou se holedbal, že s ním přicházejí nové pořádky mezi arbitry, jejichž skandální výkony po všech předešlých úletech degradovaly i závěr minulého ročníku ligy. Tajné nasazování mělo být jedním z momentů, zvyšujícím mizivou důvěryhodnot sudích. Jejich jména měly kluby zjistit až dvě hodiny před utkáním.

Plán ale rychle vzal za své. Signály, že by kontakt rozhodčích s klubem znamenal cokoli dalšího včetně snahy ovlivnit průběh utkání Macela nemá. "Nic takového, ale samozřejmě trenéři vědí, jak který sudí píská, můžou na to hráče připravit. Musíme si to s rozhodčími vysvětlit. Takhle na sebe sami vytvářejí tlak, jsou hloupí," pokračoval Macela.

Nechtěl ale předjímat verdikt. "Rozhodneme ve středu s celou komisí," uvedl Macela s tím, že v dalším kole si nezapíská Handlíř, na jehož chyby si stěžuje Mladá Boleslav. "Řádné jednání komise je po 2. kole, na něm to probereme, do té doby má zastavenou delegaci," dodal Macela.

Reklama