Hlavní obsah

Hubník a spol. vzali vrtačky a šroubováky. Pomohli s rekonstrukcí na plzeňské onkologii

Plzeň

Odložili kopačky, na celé odpoledne se trojice fotbalistů Viktorie Plzeň proměnila v řemeslníky. Stoper Roman Hubník, brankář Matúš Kozáčik a útočník Marek Bakoš se aktivně zapojili do rekonstrukce návštěvnické místnosti na onkologické klinice Fakultní nemocnice v Plzni.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matúš Kozáčik a Roman Hubník z Viktorie Plzeň po utkání s Libercem.

Článek

„Z naší strany to je to nejmenší, jak můžeme pomoci a činíme tak rádi. Hlavní je, aby se zde pacienti cítili dobře a přišli zde na jiné myšlenky," citoval Hubníka klubový web. „Aktuálně se nám jako týmu daří. V takových chvílích si ale musíte vždy uvědomovat, že to tak nemusí vždy být. Proto si nesmírně vážíme všech, kteří nás podporují za jakékoli situace a my se jim snažíme dělat radost nejen výkony na hřišti, ale pomáhat i mimo něj. Pacienti onkologického centra jsou velcí bojovníci a zaslouží si, aby se i v době léčby mohli cítit alespoň trochu domácky a pohodlně," doplnil Bakoš.

Podle návrhu architekta Víta Spálenského oživili prostor místnosti tak, aby sloužil pacientům i jejich blízkým, a přitom nepůsobil sterilně a neosobně, jak je tomu v nemocničních prostorách zvykem. „Poděkování náleží všem, kteří se na realizaci této skvělé myšlenky podíleli. A zvlášť pivovaru Gambrinus za nápad i vložené finance, bez nichž by to nešlo," uvedl ředitel FN Plzeň Václav Šimánek.

„S kluky z Viktorky i jeho fanoušky spolupracujeme na dobrých věcech na mnoha úrovních. Jsem rád, že kluci naši výzvu pomoci pro onkologicky nemocné přijali a mohli jsme společně uskutečnit tuto dobrou myšlenku," dodal sládek Gambrinusu Pavel Zítek.

Reklama

Související témata: