Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Plzeň 0:2Osmý zápas, osmá výhra. Plzeň porazila i Mladou Boleslav a vede ligu o sedm bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Krmenčík 0 : 1
14. Krmenčík 0 : 2
Záznam online reportáže

I s protivníkem, kterého nemusí, protože jim opakovaně působil v minulosti trable, si plzeňští fotbalisté poradili. V osmém ligové kole totiž vyhráli díky dvěma bleskovým gólům Krmenčíka v Mladé Boleslavi 2:0, a protože jejich slávistický konkurent ve Zlíně pouze remizoval, pokračuje Viktoria ve vítězné sérii a tabulku vede už s náskokem sedmi bodů před Olomoucí a osmi před Slavií.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost fotbalistů Plzně z gólu Michaela Krmenčíka na hřišti Mladé Boleslavi. Západočeši vyhráli 2:0 a vládnou nejvyšší soutěži.

Článek
Fotogalerie

Po necelých šesti minutách mohlo být po mladoboleslavském odporu i po utkání. Mohlo, ale ještě dalších osm minut nebylo, protože sudí Franěk po konzultaci s pomezním druhý gól Plzně neuznal. Nepochopitelně, protože Kopic v žádném případě v době Hrošovského přihrávky v ofsajdu nestál.

Však se také lavička Viktorie čertila, že zůstalo o jednobrankového vedení, které obstaral už po třech minutách Krmenčík, proti jehož nekompromisnímu voleji neměl domácí Vejmola nárok.

Zloba pramenící z neuznaného gólu se však záhy rozptýlila, o což se znovu postaral podzimní snajpr Krmenčík. Zase po centru Limberského, přiťuknutí Řezníka a teči Hájka, opět pohotovou střelou pod břevno, po níž se domácí gólman natahoval marně.

Pro nažhavené Uhrinovy svěřence, kteří vletěli do utkání jako sršni a během úvodní půldruhé minuty poslali na bránu hostů dvě hodně nepříjemné střely, to byla sprcha studenější než provazce deště padající z oblohy. Nemohli se ale divit, když jejich obrana byla neskutečně děravá, takže hosté si s ní dělali, co chtěli.

V 35. minutě šel kupříkladu Petržela na Vejmolu úplně sám, ale prostřelit ho nedokázal. I proto Uhrinův celek stále žil a zkoušel zápas alespoň zdramatizovat.

Ovšem jen zkoušel, protože Plzeň sebemenší komplikace nepřipustila. Držela míč, rutinní kombinací a aktivním fotbalem domácí přehrávala a až na dva nepřesné pokusy Stronatiho jim nedávala šanci, aby cokoli zkusili. Naopak Krmenčík měl v závěrečné čtvrthodině dvakrát blízko k tomu, aby završil hattrick.

Pálil sice vedle, ale to nic nezměnilo na zasloužené výhře Viktorie, kterou ovšem kalilo nucené střídání Limberského.Toho totiž po Komličenkově úderu loktem odvezli doktoři s podezřením na zlomeninu lícní kosti sanitkou rovnou do mladoboleslavské nemocnice.

FK Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň 0:2 (0:2)
Branky: 3. a 14. Krmenčík. Rozhodčí: Franěk - Antoníček, Caletka. ŽK: Mareš, Magera, Fleišman - Limberský, Hrošovský, Petržela. Diváci: 3098.
Ml. Boleslav: Vejmola - Pauschek, Chaluš, Stronati, Fleišman - Hubínek - Přikryl (83. M. Vukadinovič) , Matějovský, Mareš - Chramosta (61. Komličenko), Magera (71. Mebrahtu). Trenér: Uhrin ml.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hájek, Limberský (80. Havel) - Hořava, Hrošovský - Petržela (67. Zeman), Kolář, Kopic - Krmenčík (88. Bakoš). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: