Hlavní obsah

Šestá po sobotě. Sparta začíná hrát play off

Praha

Favorit na titul? Kdepak, po sobotě tým ještě víc odsunutý na vedlejší kolej. Fotbalisté Sparty jsou v ligové tabulce až šestí a na vedoucí Plzeň ztrácejí neuvěřitelných 13 bodů. Pravda, nedělní dohrávku 8. ligového kola s Teplicemi mají k dobru. Aspoň ztráta Slavie ve Zlíně by je mohla nabudit. Na Letné každopádně netají, že po prohraném derby už je pro Spartu každý další zápas jako play off.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Lafata ze Sparty dává gól proti Teplicím.

Článek

Facka v Edenu je srazila zase níž. Pak byli rádi, že ve Znojmě aspoň ubránili postup v domácím poháru.

„Zápas tam odehráli další kluci a je dobře, že zase zvýšili konkurenci. Líbili se nám Vatajelu, Čivič či Štetina," poukazuje asistent trenéra Radoslav Kováč pro klubovou televizi.

Žádný velký výkon ovšem borci v rudých dresech na hřišti druholigového soupeře nepodali. Jediným gólem a svým prvním za Spartu je spasil navrátilec do sestavy Bogdan Vatajelu.

„Pár měsíců jsem na něj čekal. Před zápasem jsem zrovna říkal manželce, že už chci gól dát a věnovat ho naší malé dceři, což se povedlo," usmívá se letenský Bóža.

Kvůli zranění měl dvouměsíční pauzu. Teď doufá, že dostane víc šancí. „Snad jsem trenérům pomohl vyřešit problém základní jedenáctky na Teplice," culí se Vatajelu.

Každý spasitel je teď na Letné vítán.

Rezek moc dobře ví, jaký je tlak na Letné

„Čeká nás velmi důležitý zápas. Pro nás už je skoro každé utkání jako play off. Musíme do reprezentační pauzy zvládnout oba zbylé zápasy," uvědomuje si Kováč.

„Musíme se rychle probrat a vyhrát, vždyť Plzeň ještě neztratila ani bod. Potřebujeme se rychle vrátit na přední příčky tabulky," přidává se Vatajelu.

Tepličtí cítí, že za dané konstelace mají na Letné šanci.

„Vím, o čem je tlak ve Spartě, nedá se srovnat s žádným jiným klubem. Situace pro kluky není snadná, protože se k nim otáčejí zády i fanoušci," poukazuje exsparťan Jan Rezek.

„Nám by jejich situace mohla pomoci, protože budou nervózní. Nesmíme však zapomenout, že v jejich středu hrají výborní fotbalisté. Rosický nebo Lafata se nás určitě bát nebudou," dodává záložník Teplic.

Utkání Sparta - Teplice se hraje od 18:00. Přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice