Hlavní obsah

První trefa v sezóně! Gól jsem potřeboval jako sůl, radoval se jablonecký hrdina Doležal

Byl už celý nesvůj. Od prvního kola Martin Doležal marně čekal na první gól v sezóně, skepsi pomalu propadal i na tréninku. V sobotu u Botiče si jablonecký útočník konečně mohl zapumpovat, pohotovým volejem na přední tyči vystřelil Severočechům tři body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Jablonce Martin Doležal (vlevo) a Nikola Jankovič oslavují vítězství 1:0 po utkání na Bohemians 1905.

Článek

„Už jsem na sobě cítil, i na tréninku, že to není ono. Potřeboval jsem gól jako sůl. Jsem za něj rád, i když obránce střelu trochu tečoval," radoval se Doležal. V Ďolíčku zastoupil podzimního jabloneckého střelce číslo jedna Stanislava Tecla, který se po příchodu na hostování ze Slavie trefil pětkrát.

Zpočátku to ovšem na výhru hostů nevypadalo, úvodní půlhodinu se hledali. „Málo jsme se nabízeli, jen jsme nakopávali míče," podotkl Doležal. „Slabší začátek přičítám tomu, že Bohemka hraje s jinými míči než my. A také jsme měli od pohárového utkání se Žižkovem jen dva dny odpočinek. Klukům chvíli trvalo, než se dostali do tempa," uvedl kouč Zdeněk Klucký, který sportovně přiznal, že jeho mužstvo mělo v prvním poločase štěstí.

„Bohemka hraje běhavý fotbal, trefila tyč, velké problémy nám dělal rychlý Tetteh. Stálo při nás štěstí. Od chvíle, kdy jsme vstřelili gól, jsme ale už hru kontrolovali. Jsme rádi, v Ďolíčku se bude těžko vyhrávat," dodal Klucký.

V průběhu prvního poločasu musel sáhnout do sestavy, kvůli neobvyklému zranění musel vystřídat záložníka Michala Trávníka. „Protihráč mu nechtíc píchnul prstem do okna, měl v něm i krev. Věřím ale, že do příštího zápasu bude v pořádku," sdělil Klucký, jehož tým po ztrátách z úvodu zabral, v posledních čtyřech utkáních získal 10 bodů.

Reklama

Související témata: