Hlavní obsah

Rána pro Plzeň! Limberský musí na operaci, nestihne Spartu, možná ani Slavii

Plzeň

Fotbalová Plzeň ztratila na několik týdnů Davida Limberského. Podle informací Sport.cz si jeho zranění v obličeji, které utrpěl v sobotním duelu v Mladé Boleslavi, vyžádá operační zákrok. Podrobí se mu dnes. Ligovému lídrovi bude levý obránce chybět několik týdnů, zmešká pravděpodobně oba podzimní zápasy s největšími konkurenty v boji o titul. Stoprocentně ten se Spartou na Letné v polovině října, možná však i domácí duel se Slavií zkraje listopadu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zraněný David Limberský byl z hřiště v Mladé Boleslavi odvezen do nemocnice.

Článek

Jeden z klíčových mužů Viktorie přišel k úhoně v 78. minutě sobotního utkání, kdy ho ruský útočník Nikolaj Komličenko trefil loktem. Limberský byl ihned odvezen na vyšetření do nemocnice, prvotní zprávy vypadaly pozitivně. Nedělní důkladné vyšetření v Plzni však odhalilo zlomeninu jařmového oblouku, tedy spojení lícní kosti s horní čelistí a spánkovou kostí. Problém musí být řešen operací.

Zkušenou plzeňskou oporu zatím na levém kraji obrany nahradí bývalý reprezentant do 21 let Milan Havel, který přišel v létě z Bohemians poté, co se v přípravě zranil právě Limberský a hrozilo, že nestihne start sezóny.

Reklama

Související témata: