Hlavní obsah

Za dvě hodiny operace, díky Rusáku, napsal Limberský k selfíčku, které po pár hodinách smazal

Plzeň

Musel si ulevit. Nešlo totiž o nicotné poranění, jak se původně zdálo a jak první rentgenové snímky v mladoboleslavském špitále napovídaly. Plzeňský obránce David Limberský musel podstoupit operaci zlomené jařmové kosti. I proto selfíčko z nemocničního lůžka v plzeňské nemocnici doprovázené nápisem: „Za cca dvě hodiny operace... díky Rusáku.“

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zraněný David Limberský byl z hřiště v Mladé Boleslavi odvezen do nemocnice.

Článek

Odnesli ho z trávníku na nosítkách, sanitka ho okamžitě odvezla do nedaleké mladoboleslavské nemocnice, kde Limberskému obličej zhmožděný ruským legionářem ve službách domácího týmu Nikolajem Komličenkem rentgenovali. Snímky ovšem žádnou zlomeninu neodhalily.

„Už je v šatně a směje se, takže je nejspíš v pohodě," naznačoval bezprostředně po zápase Limberského spoluhráč Michael Krmenčík, že třiatřicetiletý obránce přečkal střet s Komličenkem bez vážnější újmy.

Vrba doufal marně

I trenér Pavel Vrba v to doufal. „David údajně nic zlomeného nemá, alespoň rentgenové vyšetření nic takového neprokázalo. Uvidíme ale, jak dopadne hlubší vyšetření v Plzni," věřil, že Limberský byl poté, co ho deset minut před koncem utkání zasáhl Komličenko loktem do obličeje, jen otřesený.

I proto se nechtěl vyjadřovat ani k verdiktu sudího, který sice faul odpískal, ale ruskému útočníkovi žlutou kartu neukázal.

„Rozhodčího nikdy nehodnotím a nebudu ho hodnotit ani teď," pravil pouze.

Obavy, které ve Vrbovi hlodaly, se ale naplnily.

Klub smazání fotky nenařídil

Ještě v neděli umístil rozesmátý Limberský na sociální síť selfíčko z plzeňské nemocnice, kde celý rozesmátý drží plastový kelímek s kávou. Fotografii doplnil nápisem: Pravá italská.

V pondělí už mu ale do smíchu nebylo, neboť důkladné vyšetření odhalilo zlomeninu jařmového oblouku, tedy spojení lícní kosti s horní čelistí a spánkovou kostí.

„Šlo o komplikovanou zlomeninu, takže lékaři museli přistoupit k operaci," potvrdil mluvčí Viktorie Václav Hanzlík.

Limberský reagoval na diagnózu po svém. Zmíněným selfíčkem, které doprovodil větou: Za cca dvě hodiny operace... díky Rusáku."

Za pár hodin ovšem fotografie na sociální síti zmizela. „Klub mu nic takového nedoporučil ani nenařídil, David ji odstranil sám," potvrdil Hanzlík.

Limberského reakci se není třeba zase až tolik divit. V posledních zápasech byl ve výborné formě, v sobotu nahrával v Mladé Boleslavi Krmenčíkovi na oba góly a teď ho čeká nucená přestávka.

„Doba rekonvalescence a následného návratu do plného tréninku se v tomto případě nedá odhadnout," krčil rameny Václav Hanzlík.

Čtvrteční zápas Evropské ligy proti s izraelským Hapoelem Beer Ševa Limberský rozhodně nestihne, víkendový ligový duel s Bohemians také ne. Otázkou tudíž je, zda se vrátí alespoň s ochrannou maskou na duel se Spartou, který se hraje 15. října po reprezentační přestávce.

Reklama

Související témata: