Hlavní obsah

Fotbalisty Liberce posílil Kostaričan Parks

Kostarický fotbalista Winston Parks se dnes nedlouho před uzávěrkou soupisek pro třetí předkolo Ligy mistrů stal novou posilou Slovanu Liberec. Pětadvacetiletý fotbalista, který přichází z Lokomotivu Moskva, podepsal pod Ještědem dvouletý kontrakt.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Liberecký fotbalista Winston Parks (č. 24) na tréninku

Článek

Parks byl jedním z mnoha adeptů, které trenér Vítězslav Lavička během léta testoval. "Jednání o přestupu byla náročná, ale jsme rádi, že se podařilo získat jak Zbyňka Pospěcha, tak Parkse, kterého navíc předcházela výborná pověst," prohlásil liberecký sportovní ředitel Ladislav Maier na tiskové konferenci po podpisu smlouvy.

Fotbalista si pochvaloval, že v Liberci může začít novou etapu své kariéry. "Už během testů jsem poznal, že je zde velmi kvalitní tým, a šance zahrát si znovu Ligu mistrů mě ohromně láká," prohlásil Kostaričan, který připustil, že si v Rusku moc nezvykl.

"Za čtyři roky jsem se tam nedokázal adaptovat, neseděl mi ani tamní herní styl. Věřím, že zde to může být jiné," řekl útočník, který má na kontě 25 startů za národní tým, v němž vstřelil pět branek. Zahrál si i na světovém šampionátu před čtyřmi lety, pro letošní turnaj se nedostal do konečné nominace.

Parks se pohybuje v evropském fotbale už od roku 2003. Krátce působil v italském Udine, kam přišel za více než dva miliony dolarů z AD Limonenese. Hrál také za Lokomotiv Moskva (2003-05), loni byl na půlročním hostování v Saturnu Ramenskoje, jaro strávil znovu v Moskvě.

Za kostarický národní tým hraje Parks od roku 2001, předtím už absolvoval MS dvacetiletých v letech 1999 a 2001.

Reklama

Související témata: