Hlavní obsah

Stramaccioni a rezignace? Nevzdávám se. Příště hrajeme s Plzní a můžeme začít její náskok smazávat

Praha

Další ztráta. A pro Spartu krajně nepříjemná, protože její manko na vedoucí Plzeň může v neděli narůst už na dvanáct bodů. „I proto si neproměněnou šanci hodně vyčítám. Byl to zápas o jednom gólu, a kdybych ho dal, Dukla by otevřela hru. Chce hrát fotbal a nesmířila by se s tím, že prohrává,“ litoval Václav Kadlec zmařené příležitosti, do které se dostal. První, ale také poslední, kterou hosté na Julisce měli, neboť jejich hra po záblesku proti Teplicím zase sklouzla do sterility a bezmoci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Andrea Stramaccioni (ilustrační foto).

Článek
Fotogalerie

Však i kouč Andrea Stramaccioni po partii s Duklou přiznával, že se hra jeho týmu doma a venku se pořád diametrálně liší.

„Doma hrajeme dobře, ale venku nám stále něco chybí? Mentalita, charakter, touha jít na trávník pro vítězství," byl i italský kouč rozpačitý. „A pak je tu ještě jeden důvod - na soupeřových hřištích zatím hrajeme šedesát, sedmdesát minut, což nestačí."

Na Julisce zkoušel Stamaccioni přivodit změnu tím, že po hodině hry poslal do hry uzdraveného Rosického, ale ani příchod dirigenta Spartě nepomohl.

„Tomáš je to geniální fotbalista, jenže fotbal není o jednom hráči. Musíme se zlepšit všichni," přiznával David Hovorka, že jen Rosický změnu do výkonů Sparty nepřinese. „Každý přitom čeká, že Rosický přijde a něco udělá. Ale pokaždé to nejde," přidával se Václav Kadlec.

Holenda trefil jen tyč

I on musel být nakonec rád, že si Sparta odvezla alespoň bod, protože po změně stran měli domácí na to, aby strhli vítězství na svou stranu. Vždyť třeba Holenda měl šanci ke skórování víc než vyloženou, ale sám před Dúbravkou trefil jen tyč.

„Věděl jsem, že Štetina bude hrát balón dozadu a proto jsem si pro něj běžel. Dostal jsem se před gólmana a chtěl zakončit co nejrychleji, byla z toho však jen tyč," líčil Jan Holenda, jak po kiksu svého někdejšího spoluhráče sloužícího nyní ovšem Spartě, jak se k tutové příležitosti dostal.

Nebyl sám, protože v hektickém závěrečném vzepětí Dukly mohli i střídající Brandner a Bazpalec rozhodnout o vítězství domácího celku.

„Mohli jsme vyhrát, ale s pokorou bereme i bod, protože Sparta se zkvalitňuje a nabírá sílu," kvitoval nerozhodný výsledek trenér Dukly Jaroslav Hynek.

To pro Stramaccioniho byl samozřejmě málo, neboť v případě nedělní plzeňské výhry nad Bohemians může manko jeho týmu na první příčku narůst už na plný tucet bodů.

Ale že by snad za této konstelace funkci položil a rezignoval?

„Trénování je moje práce a snažím se ji dělat na sto procent. Proto se nevzdávám. Ostatně, v příštím kole hrajeme s Plzní doma a můžeme začít její náskok snižovat," zůstává italský kouč dál optimistou.

Reklama

Související témata: