Hlavní obsah

Plzeň krade Spartě další rekord, navíc jí může utéct již o dvanáct bodů

Plzeň

Ligový podzim byl rozehrán nejspíš proto, aby fotbalová Sparta přišla o všechny rekordy... Primát v sérii neporazitelnosti jí vzala Slavia. A pokud jde o nejlepší start do sezóny, hlásí se zase Plzeň. Viktoria vyhrála všech osm kol a jediné vítězství ji dělí od vyrovnání historicky nejlepšího počinu v podání Sparty z roku 2011. Stačí, když dnes doma porazí Bohemians. Utkání se hraje od 15:00, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie Plzeň (zleva) Milan Petržela, Michael Krmenčík, Radim Řezník a Jan Kopic oslavují gól na 1:0 během utkání s Beer Ševou.

Článek

Mohou vyrovnat rekord Sparty. Mnohem podstatnější však pro viktoriány je, že v případě další výhry se jí před vzájemným duelem na Letné v příštím kole vzdálí již o propastných dvanáct bodů!

"Rekordní vstup do ligy? Přiznám se, že mě takové mety moc nezajímají. Mě zajímá výsledek v tabulce po 30. kole," zdůrazňuje trenér Pavel Vrba.

Klokany nepodceňuje, i když rozjetá Viktoria je jasným favoritem.

"Vždycky je výhodnější, když je mužstvo delší dobu pohromadě, u Bohemky se nějakým způsobem tvoří. Ale z mého pohledu jde o strašně pracovité, důsledné a dobře organizované mužstvo. Určitě do ligy patří. Hodně nepříjemný soupeř," říká Vrba.

Obránce Radim Řezník může odehrát 200. ligový zápas.

„Občas se na statistiky dívám do klubového magazínu, ale jinak je moc nesleduji. Každopádně jsem rád, pro mě je hlavně důležité, abych zůstal zdravý a pomáhal týmu," líčí Řezník, jehož často pronásledují zranění.

Specifický zápas čeká Milana Havla, který hrál odmala právě za Bohemians. Do Plzně přišel z Ďolíčku v létě. „Zajímavá zkušenost... Hrozně se těším a doufám, že zápas zvládneme. Určitě proběhne i nějaké hecování s bývalými spoluhráči a do naší kabiny vypíšu nějakou odměnu," avizuje levý obránce Viktorie. „Z bývalých spoluhráčů se těším třeba na Martina Dostála, který hraje zprava. Doufám, že se budeme na hřišti potkávat, bude to pikantnější," culí se Havel.

Reklama

Související témata: