Hlavní obsah

Pořád je to Sparta, berou fotbalisté Dukly z pražského derby s uspokojením i bod

Měli k výhře rozhodně blíž, než letenský soupeř, přesto fotbalisté Dukly i bod z malého pražského derby brali. „Pořád je to Sparta,“ připomínal Jan Holenda, který na Letné nakoukl do velkého fotbalu a v sobotním večeru to byl, kdo mohl Stramaccioniho tým porazit. „A až tak úplně v krizi není,“ přidával se gólman Filip Rada, jenž favorizovanému protivníkovi naopak vyloženou šanci zlikvidoval. „Předvedli jsme, co jsme chtěli a bod proto bereme,“ potvrzoval trenér Dukly Jaroslav Hynek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Hovorka brání Holendu z Dukly.

Článek
Fotogalerie

Po Bohemians a Slavii obrala Spartu v pražském derby i Dukla. A zaslouženě, protože hosté z Letné se znovu utápěli v sterilním fotbale, kterým jim nepřinášel šance, natož pak góly.

Jedna ruka Radovi stačila

„Nějaký tlak si vytvořila, pár závarů měla, a i několik střel na mou bránu poslala, ale naštěstí šly kolem mě, takže jsem je zlikvidoval. S hlavičkou Kadlece, což byla vlastně jediná příležitost Sparty za celý zápas, to bylo stejné. Nemyslím, že by Sparta byla úplně v krizi, ale přece jen si ji představuji jinak," snadno spočítal gólman Dukly Filip Rada chvíle, kdy ho hosté vážněji ohrozili.

Prsty na rukou jedné ruky mu k tomu přitom stačily.

„Makali jsme a za pracovitost jsme byli odměněni. Věděli jsme, že Sparta není v top formě, takže jsme se jí nebáli. Nakonec jsme měli k vítězství blíž my a mohli brát tři body," připomínal Rada hlavně velkou šanci Holendy, která ovšem v 64. minutě skončila nastřelenou tyčí.

„Počítal jsem, že Štětina bude posílat balón dozadu, a proto jsem na míc nabíhal," přišlo Holendovi vhod, že zná návyky sparťanského stopera, s nímž hrál ještě na jaře v Dukle.

„Chtěl jsem akci zakončit co nejrychleji, aby brankář Sparty neměl šanci vyběhnout, ale trefil jsem jen tyč. Mrzí to, mohli jsme vyhrát, protože hosté až na Kadlecovu hlavičku žádnou jinou příležitost neměli."

„V závěru jsme opravdu mohli utkání rozhodnout, ale oba brankáři zachytali dobře," chválil trenér Dukly Hynek jak Radu, tak i hostujícího Dúbravku, jemuž bylo horko nejen při šanci Holendy, ale i v nastaveném čase, kdy náhradníci Brandner a Bezpalec mohli letenskou zkázu dokonat. Ani oni si však na sparťanského gólmana nepřišli, takže malé pražské derby skončilo bezbrankovou remízou.

Nejslabší Sparta to nebyla

Sparta tak přišla o body již ve čtvrtém z pěti dosavadních venkovních zápasů, takže její manko na první příčky tabulky dál narůstá.

„Po radikální proměně, kterou Sparta prošla, se logicky nedá očekávat, že její výsledky budou okamžitě vynikající. Její hráči se spolu teprve sžívají, ale na míči jsou pořád silní a jejich výkon půjde určitě nahoru," odmítal Holenda, že by jeho Dukla měla štěstí i v tom, že narazila na nejslabší Spartu posledních let.

„Už zase nalézá někdejší sílu, její sestava se stabilizuje, hráči o sobě na hřišti vědí, takže utkání kontrolují. Hlavně v první půli to bylo patrné," souhlasil trenér Hynek.

„Spartu jsme sice o body obrali, ale teprve se ukáže, nakolik jsme promluvili do boje o titul. Pro vedoucí Plzeň je samozřejmě dobře, když její hlavní konkurent ztrácí, ale podle mého se bude o ligovém prvenství zase rozhodovat až v samém závěru soutěže," ponechával Holenda, který prošel v minulosti Spartou i Plzní, letenskému soupeři dál naději, že by do boje o titul mohla navzdory narůstajícímu bodovému manku přece jen ještě zasáhnout.

Reklama

Související témata: