Hlavní obsah

Plzeň válcuje ligu. Krmenčík je hráčem měsíce, trenérem pak Vrba

dosČTK
Aktualizováno

Ještě neztratili ani bod, a tak není divu, že hlasování o nejlepšího hráče a trenéra měsíce ve fotbalové lize skončilo plzeňským triumfem. Nejlepším fotbalistou za měsíc záři se stal útočník Viktorie Michael Krmenčík, trenérem pak Pavel Vrba. Lídr soutěže tak ovládl anketu Ligové fotbalové asociace se vším všudy.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Michael Krmenčík z Viktorie Plzeň právě střelil branku.

Článek

Blahořečí si, že bouráka nikam nepustili... V létě se o něj zajímaly movité celky z ciziny i pražská Slavia, Viktoria však svou hlavní hvězdu pustit odmítla. Teď sklízí ovoce, neboť Michael Krmenčík je nejlepším střelcem celé ligy! Dokonce se prosadil v každém ze zářijových ligových utkání. Celkem tak skóroval už v pěti duelech HET ligy po sobě a v čele tabulky kanonýrů má se sedmi trefami gól náskok na druhého Stanislava Tecla.

„Děkuji všem, kteří pro mě hlasovali. Jsem rád, že se nám daří a uděláme vše pro to, abychom v nastoupeném trendu pokračovali. Je vlastně úplně jedno, kdo bude dávat góly, hlavně ať Viktorka vyhrává," ujišťuje současná ofenzivní jednička české reprezentace.

Rekordní start do sezóny

Pavel Vrba se už pošesté v kariéře stal Trenérem měsíce. Po devíti kolech má jeho Viktoria na kontě plný počet 27 bodů, čímž vyrovnala rekordní start Sparty z ročníku 2011/12.

Ještě důležitější však pro zkušeného kouče je, že se svým týmem vede ligu už o sedm bodů před druhou Olomoucí. Na třetí Slavii má pak osmibodový náskok, na pátou Spartu dokonce dvanáctibodový.

„Ceny si vážím a děkuji za ni. Není to však jen má zásluha, ale zásluha celého týmu, klubu a našich fanoušků, kteří nás vždy podporují až do poslední minuty zápasu, což se nám vyplácí. Že se nám nyní výsledkově daří, je pěkné, ale vůbec nic to neznamená. Soutěž je ještě dlouhá," poukazuje Vrba.

Reklama

Související témata: