Hlavní obsah

Fotbalisté Boleslavi na Slovácko přiletí

Maximum pro úspěch v Lize mistrů dělají v Mladé Boleslavi. Vedení ambiciózního středočeského klubu však nechce pod dojmem postupu do 3. předkola evropské soutěže stavět nejvyšší tuzemskou fotbalovou ligu na druhou kolej.

Článek

Ve snaze o úspěch na obou frontách se rozhodlo k netradičnímu kroku: k sobotnímu zápasu 2. kola Gambrinus ligy se Slováckem se tým trenéra Uhrina přesune letecky, když využije letecký most Praha-Kunovice.

"Začali jsme o tom uvažovat hned po utkání v Oslu. Vždyť už v úterý letíme do Istanbulu, kde nás ve středu čeká utkání s Galatasarayem. Chceme se o Ligu mistrů porvat, proto se snažíme hráčům zajistit maximální podmínky pro rehabilitaci a odpočinek," vysvětlil Zdeněk Kudela, sportovní ředitel Mladé Boleslavi.

V průběhu čtvtečního odpoledne a pátečního rána žhavil telefon. "Bylo těžké na poslední chvíli sehnat letadlo, ale existují společnosti, které to umí zařídit. V Praze budeme mít stroj pro pětatřicet lidí, do něhož se vejdou zavazadla, mužstvo, realizační tým a pár lidí z vedení. Hned po zápase se vrátíme domů," řekl Kudela. "Použili jsme stejný model programu, který aplikovala při startu v evropských pohárech Sparta," doplnil ještě.

Gambrinus liga - program 2. kola
Liberec - Ostrava sobota 5. srpna (19:00)
Slovácko - Mladá Boleslav sobota 5. srpna (19:00)
Olomouc - České Budějovice neděle 6. srpna (17:00)
Brno - Zlín neděle 6. srpna (17:00)
Most - Příbram neděle 6. srpna (17:00)
Kladno - Jablonec neděle 6. srpna (17:00)
Slavia - Teplice neděle 6. srpna (20:15)
Plzeň - Sparta pondělí 7. srpna (17:15)

Reklama

Související témata: