Hlavní obsah

Nemůžeme pořád vyhrávat. Remízu s Jabloncem musíme brát, říká olomoucký Plšek

Petr MarekSport.czPrávo

Olomoucká Sigma se v duelu s Jabloncem nezvykle pomalu rozjížděla. Výborně bránící soupeř jí toho moc nedovolil. Ke třem bodům ale přece jen byla blíže. V závěru si totiž vypracovala dvě tutovky, které však gólman Hrubý chytil. Jednu z nich Jakubu Plškovi. Ten však z toho vědu nedělal a remízu bral.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Jakub Plšek z Olomouce, Nikola Jankovič z Jablonce a brankář Jablonce Vlastimil Hrubý.

Článek

Z pohledu celého zápasu jste si asi zasloužili vyhrát. Souhlasíte?

Je to tak. Nestalo se však a my to musíme brát s pokorou. Nemůžeme vyhrávat pořád. Jablonec má velkou kvalitu. Bod s ním je dobrý. Jedeme dál.

Zdálo se, že tentokrát nejste úplně ve své kůži. Působili jste nervózně, vázla kombinace...

Chybělo tomu tempo. Přišlo mi, že jsme zaseklí. Reprezentační pauza se na nás trochu podepsala. Ke konci první půle jsme ale za to vzali a začali hrát svoji hru. Jablonec postupně odpadával a ve druhém poločase to vrcholilo.

V 83. minutě, to už jste byl po odchodu Tomáše Chorého, za kterého jste při jeho absenci v útoku zaskakoval, zase na hrotu, jste měl na kopačce tři body. Jak jste to viděl?

Sladký byl napravo. Já jsem si všiml, že je prostor na první tyči. Kluci mi už předtím několikrát vyčítali, že to právě na první tyč nerozbíhám a tak jsem si to pohlídal. Trefil jsem to, ale gólman Hrubý předvedl fantastický zákrok. Škoda.

Gól jste mohl dát už i o chvíli předtím, když vám míč od brankové čáry vracel Vepřek. Ta situace zaváněla penaltou. Vypadalo to na šlapák...

Moje chyba. Přestal jsem částečně hrát, protože jsem z nějakého důvodu počítal s tím, že to skončí v autu. Otočil jsem se a v té chvíli šel balón zpátky před bránu. Ten krok mi ve finále chyběl. Myslím, že kdybych tam byl včas, uklidil bych to. Takhle se obránce vrátil do souboje a byl tam o něco dříve. Prošlápl mě sice, ale stihl jsem vystřelit, takže penalta asi ne.

Jablonec má už delší dobu fazónu. Remíza proto tolik mrzet nemusí?

Je to tak. Musíme si říct, že jsme byli fotbalovější, že jsme měli více ze hry a příště v Ostravě s Baníkem předvést ještě lepší výkon a pokusit se vyhrát.

Za sebou máte třetinu soutěže. Jak vaše dosavadní účinkování hodnotíte?

Kdyby nám někdo před začátkem ligy řekl, že budeme tam, kde dnes jsme, brali bychom to všemi deseti. Musíme to však brát i teď a jít dál zápas od zápasu.

Reklama

Související témata: