Hlavní obsah

Kerbr zářil, přitom málem nehrál. Mnul jsem si ruce, usmívá se kouč

Liberec

Prožil báječný večer. Milan Kerbr byl po sobotní bitvě desátého ligového kola nejopěvovanějším mužem libereckých příznivců, když dvěma góly a jednou přihrávkou režíroval vítězství domácích fotbalistů Slovanu nad pražskou Duklou (3:0). „Životní zápas to ale nebyl. Doufám, že takový teprve přijde,“ usmíval se osmadvacetiletý krajní bek.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost hráčů Slovanu Liberec z úvodního gólu Milana Kerbra.

Článek

Jeho velké představení začalo ve 25. minutě, kdy po faulu Preislera na Graiciara chladnokrevně proměnil pokutový kop a zařídil Slovanu důležité vedení.

„Na penaltu jsme určeni tři. Já, Miloš Bosančič a Roman Potočný. Když tady ještě byl Milan Baroš, tak jsem se ho vždycky ptal. Někdy mi míč půjčil, někdy zase ne. Teď jsem věděl hned, že si vezmu balón já. Věřil jsem si," přiznal Kerbr, který mohl o chvilku později přidat druhý gól, jenže zblízka trefil jen Kušnírovy nohy. Náladu si však spravil po změně stran. Ve 48. minutě nacentroval do šestnáctky a Graiciar hlavou překonal Radu. „Obránce chtěl balón odvrátit, ale místo toho mě trefil. Byl to gól se štěstím. Právě hlavičky jsem v týdnu trénoval, takže jsem rád, že mi to tam padlo," culil se mladý útočník modrobílých, který pod Ještědem hostuje z italské Fiorentiny.

Severočeši se při dvougólovém náskoku uklidnili a Kerbr je čtvrt hodiny před koncem dorazil třetím zásahem. „Dostal jsem se před protihráče a pak už jsem vůbec nic neviděl. Hlavičkoval jsem do gólmana a nevím, jestli si to nějak hodil do brány. Opravdu nevím, viděl jsem míč až v síti. Po tomto gólu bylo však definitivně po zápase. Vítězství jsme si už pohlídali," vykládal Kerbr, jenž se na utkání vyspal náramně. Přitom nebylo daleko, aby vůbec nenastoupil.

Trpišovský: Kerbr zaslouží absolutorium

„V týdenním nácviku původně nefiguroval. Na jeho post je velká konkurence. Kdybychom zvolili rozestavení 3-5-2, třeba by v základu ni nebyl. Rozhodli jsme se definitivně až v pátek. Mnul jsem si ruce, že jsme ho do sestavy dali," těšilo domácího kouče Jindřicha Trpišovského, jenž odchovance Slovácka přeškolil na levého beka. „Celý život jsem hrál levého záložníka. Nový post mi ale vážně sedí. Být otočený zády k bráně mi nevyhovuje. Takhle můžu jít do náběhů, mám vše před sebou a můžu si s hráči narazit a vystřelit. Škoda, že jsem na kraji obrany nezačal hrát trochu dřív," posteskl si Kerbr.

Jeho sobotní výkon Trpišovský ocenil. „Dobrých individuálních výkonů tam bylo víc, ale Milan byl jedním z klíčových mužů zápasu. Nebezpečný dopředu, měl spoustu náběhů. Hrál tak, jak bych si představoval. Po období stagnování byl rozdílovým hráčem. Za výkon zaslouží absolutorium," uzavřel Trpišovský.

Liberečtí se poprvé od 30. července těšili U Nisy z tříbodového zisku. „Měli jsme těžké soupeře, hráli se Spartou a Plzní. Na výhru jsme čekali kvůli divákům, kteří jsou tady skvělí. Ženou nás a jsme rádi, že si mohli třikrát zařvat gól," radoval se Kerbr.

Reklama