Hlavní obsah

Stramaccioni se zlobí: Sudí měl pískat dvě penalty, chybí respekt ke Spartě! Vrba vtipkoval

zp, dosSport.cz

Patnáctibodová ztráta je už zatraceně velká. Zvlášť, když liga má odehráno teprve deset kol. „Ale ten rozdíl nebyl vůbec vidět,“ hájil sebe i své svěřence italský kouč v letenských službách Andrea Stramaccioni. „Sparta opravdu podala nejlepší výkon v této sezóně. Takovou snahu a chuť jsem od ní v předešlých zápasech neviděl,“ potvrzoval plzeňský trenér Pavel Vrba, že cesta jeho týmu k desátému vítězství v řadě, a tudíž rekordní sérii, která teď patří už jen a jen jeho Viktorii, snadná nebyla.

Trenéři po zápase Sparta - Plzeň Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Ale možná, že by se výhra Plzně nenarodila, kdyby nám rozhodčí neodepřel dva pokutové kopy," narážel Stramaccioni bezprostředně po zápase na situace, které na Letné vyvolaly spoustu vášní a emocí.

Italovi vadil přístup a nedostatek respektu

Dvě minuty před koncem si totiž podle přesvědčení sparťanských hráčů sáhl Bakoš u tyče Kozáčikovy brány na míč rukou, stejně jako to udělal devět minut před přestávkou po Zahustelově průniku v šestnáctce Kopic.

„Nejde mi ale o epizody, nechci ani zpochybňovat výsledek, i když prohrát jsme si nezasloužili. Jde mi o celkový přístup a respekt ke klubu, jako je Sparta. K hráči, jako je Rosický. On nastoupí, během sedmi minut po příchodu na trávník čtyřikrát tvrdě faulován, ale žlutou kartou je penalizovaný až čtvrtý zákrok. Přitom Rosický je pro českou ligu totéž, co Totti pro italskou," vysvětloval svou nespokojenost Stramaccioni.

Sudí Příhoda totiž zmiňované situace jako penaltové neposoudil, při vyrovnávací trefě Ben Chaima pak dal na pomezního a odpískal ofsajd.

Proto Sparta padla, proto její manko na suverénní Plzeň už narostlo na patnáct bod.

„Může se stát, že se Spartě v příštích deseti kolech podaří to, co se nám povedlo v úvodu ligy," nedělá z náskoku svého týmu vědu plzeňský kouč Pavel Vrba. „Situace je pro ni samozřejmě složitá, ale její výkony jdou nahoru, nic nevzdá a podle mého zamotá tabulkou."

I sparťanský trenér je o tom ostatně přesvědčen.

Budoucnost už jako everegreen

„Samozřejmě je pro nás situace těžká, protože po třetině ligy ztrácíme na první Plzeň patnáct bodů. Ale náš cíl se nemění - chceme se vrátit na špici na jedno z prvních dvou míst, která zaručují postup do Ligy mistrů. Uznávám však, že po dnešním večeru to bude těžké," pravil Stramaccioni, jemuž zní otázky na jeho další působení na Letné už pomalu jako evergreen.

„S panem Křetínským jsem mluvil včera, dnes a budu s ním mluvit i zítra. Ostatně, mluvil jsem s ním rovněž hned po zápase, kdy se pan majitel vyjádřil spokojeně k tomu, jak jsme hráli, i když s výsledkem spokojen pochopitelně nebyl. A má budoucnost? Jsem profesionál, který se zajímá jen o fotbal," reagoval italský kouč.

Tak jako je Stramaccionimu předhazována budoucnost, stává se pro plzeňského trenéra Pavla Vrbu pravidelným pozápasovým tématem narůstající náskok a teď vlastně i rekordní série deseti vyhraných utkání v řadě.

„Za tenhle rekord od vedení žádné prémie nedostaneme, proto budu raději první po třicátém kole i třeba s nějakou prohrou," reagoval poté, co si jeho tým odvezl tři body i z Letné.

„Neuhráli jsme je fotbalovou kvalitou, jako třeba v Liberci nebo Mladé Boleslavi, ale proto, že jsme byli šťastnější a vybojovali je srdcem. A toho si také hodně cením," netajil se Vrba spokojeností, že první z duelů, o němž už před časem sám mluvil jako o jednom ze dvou hodně těžkých, Viktoria zvládla a dál suverénně kraluje lize.

Poškodil rozhodčí Spartu v duelu s Plzní?
Ano
27,9 %
Ne
72,1 %
Celkem hlasovalo 30913 čtenářů.

Reklama

Související témata: