Hlavní obsah

Pivarník se vrací do Plzně. Poprvé od chvíle, kdy byl z první příčky odvolán

Plzeň

První hostí předposledního, karty jsou jasně rozdány. Fotbalisté Plzně vyhráli rekordních 10 úvodních zápasů ligové sezóny a hodlají impozantní maximum ještě vylepšit. Naopak Zbrojovka z posledních 12 kol devětkrát prohrála a jen dvakrát vyhrála. Teprve druhý zápas na její lavičce čeká trenéra Romana Pivarníka, který ještě v minulé sezóně vedl Viktorii.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňská porada. Trenér Roman Pivarník (vpravo) a generální ředitel Adlof Šádek. Dnes už stojí proti sobě...

Článek
Fotogalerie

Začátkem dubna byl z lavičky Viktorie odvolán, přestože mužstvo bylo stále první v tabulce... Teď se Roman Pivarník poprvé od té doby do Plzně vrací. A nejen trenér, celý jeho osvědčený realizační tým, který si přivedl také do Brna.

„Po relativně krátké pauze se do Plzně vrátíme a budeme stát tentokrát na druhé straně, jako soupeři. Fotbalový život takové situace přináší, na zápas se samozřejmě těšíme a věříme, že jej zvládneme co nejlépe," říká Roman Pivarník pro klubový web.

Jeho tým jde do utkání jako jasný outsider.

„Plzeň si prakticky pokaždé vytvoří šance a dokáže v průběhu utkání soupeře zatlačit. Je i otázkou sportovního štěstí, zda se vám její tlak povede přežít. Důležité je být aktivní směrem dopředu, aby Plzeň musela hrát důsledně a nebyla v takovém klidu," zdůrazňuje Pivarník svým hochům.

Nový kouč Zbrojovky ctí hráčskou tradici, že pro utkání s bývalým klubem se vypisují prémie. „Pokud uspějeme, pozvu tým na večeři," avizuje s úsměvem.

Viktoria schytala facku od Lugana

Jak je Viktoria na domácí scéně suverénní, tak má problémy v Evropě. Ve čtvrtek schytala nečekanou facku ve Švýcarsku od Lugana, kde prohrála 2:3.

„Od některých hráčů jsem tam očekával víc, ale zase někteří nastoupili po delší pauze zaviněné zraněním. Zápas byl z naší strany velice pomalý a soupeř nás trestal z rychlých brejkových situací. Toho se musíme v lize vyvarovat," uvědomuje si trenér Pavel Vrba.

Domácí liga je ovšem jinou písničkou. „Co se týče výsledků i bodového zisku, jsem samozřejmě spokojen. Máme ale i hluchá místa, neprocházíme zápasy suverénním způsobem. Někdy máme i štěstí, což ale ve fotbale bývá. Rekordy mě nezajímají, raději budu první po 30. kole s pár prohrami," ujišťuje Vrba.

Utkání Plzeň - Brno se hraje v neděli od 17:00, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: