Hlavní obsah

Sparta oslabený Baník po přestřelce udolala, Slavia jasně vyhrála a je druhá

Praha
Aktualizováno

Třemi nedělními duely vyvrcholilo 12. kolo fotbalové HET ligy. Slavia zvítězila na Slovácku hladce 3:0 a vrátila se na druhou příčku. První gól dala ve chvíli, kdy na zemi ležel otřesený hráč domácích, přesto pokračovala ve hře. Sparta porazila Baník 3:2, soupeř dohrával o deseti. Ostrava na Letné dvakrát vyrovnala, až v oslabení bez vyloučeného Granečného inkasovala rozhodující gól. Mladá Boleslav hostila poslední Jihlavu a vyhrála 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marc Janko (vzadu) gratuluje Lukáš Štetinovi, autorovi třetího gólu Sparty proti Baníku.

Článek
Fotogalerie

Sešívaní ztráceli na vedoucí Viktorii již 14 bodů a po sobotě klesli na čtvrtou příčku tabulky. Před cestou do Plzně v příštím kole tedy nesměli zaváhat. Na hřišti Slovácka byli jasným favoritem a uklidnili se gólem, kterým si rozhodně neřekli o cenu fair play. Na trávníku po kontaktu se Škodou zůstal ležet otřesený stoper Hofmann, sešívaní přesto pokračovali ve hře a gólovou akci vedli kolem něj... Již do přestávky nebylo co řešit, Slavia nakonec vyhrála 3:0.

Sparta ve středu vypadla s Baníkem v osmifinále domácího poháru po penaltovém rozstřelu a pouhé čtyři dny poté měla nyní šanci pomstít se mu v lize. Podařilo se, ale po velké přestřelce.

Letenští dvakrát vedli, první gól dali ze sporné penalty, ostravský tým dvakrát vyrovnal. Teprve když Baník oslabil vyloučený Granečný, vstřelil Štetina vítězný gól Sparty. Je pátá a na druhou Slavii ztrácí čtyři body. Ostrava už 11 kol za sebou nezvítězila, venku v soutěži prohrála posledních šest utkání.

Středočeši uvítali svůj oblíbený terč. Mladá Boleslav doma vyhrála poslední čtyři ligová utkání s Jihlavou a pokaždé dala alespoň tři góly. Tentokrát normu nenaplnila, nicméně tři body za výhru 2:1 bere. Nadále tak platí, že poslední Vysočina stejně jako Brno venku ještě na podzim nebodovala.

Program 12. kola:
Pátek
Karviná - Plzeň 1:3
Sobota
Brno - Dukla 0:0
Bohemians - Zlín 1:1
Liberec - Jablonec 4:1
Olomouc - Teplice 1:0
Neděle
Mladá Boleslav - Jihlava 2:1
Branky: 33. Mebrahtu, 81. Stronati - 83. N. Daníček
Slovácko - Slavia 0:3
Branky: 14. Souček, 31. z pen. Škoda, 46. Van Buren
Sparta - Ostrava 3:2
Branky: 8. z pen. Šural, 52. Zahustel, 80. Štetina - 35. Baroš, 55. De Azevedo

Reklama