Hlavní obsah

V Ďolíčku chodil do kotle, teď se tu radoval z prvního ligového gólu. Mladý Klokan ho oslavil tanečkem

Před pár roky sbíral Antonín Vaníček při utkáních Klokanů míče, poté v Ďolíčku chodil s kamarády fandit do kotle. V sobotu u Botiče ho nejen jeho bývalí parťáci oslavovali. Devatenáctiletý fotbalový záložník Bohemians 1905 premiérovým gólem v české lize vystřelil zelenobílým bod se Zlínem (1:1).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Antonín Vaníček z Bohemians a Miloš Kopečný ze Zlína.

Článek
Fotogalerie

„Zažíval jsem obrovskou euforii. Bohemka je klub mého srdce, jsem její odchovanec. O to větší radost jsem měl," zářil Vaníček. Jeho chvíle přišla v prvním poločase, krátce po vedoucí brance hostů, kdy v síti skončila jeho pohotová dorážka. Oslavil ji v rohu hřiště taneční variací v jamajském stylu dab, nakonec si plácl s Rudolfem Reiterem, který měl na brance významný podíl.

„Je to naše společná oslava. Přesně takhle jsme oslavili i Rudův gól," vysvětlil Vaníček, který po přestávce mohl přidat druhý gól. „Mohl jsem rozhodnout zápas, šíleně mě to mrzí. Ale stane se. Chtěl jsem míč uklidit k přední tyči, sjelo mi to nahoru," litoval mladík, který první gól v nejvyšší soutěži zaznamenal v sedmém zápase.

Právě se sedmičkou na zádech nastupoval v mládežnických kategoriích i v juniorce, to kvůli obdivu k portugalské hvězdě Ronaldovi. Od léta přesedlal na dvaadvacítku - 22. dubna se totiž narodil. Navíc toto číslo má vytetované i na těle, stejně tak i blanického rytíře. Do něj se v sobotu převtělil, Klokany zachránil od porážky.

Reklama

Související témata: