Hlavní obsah

Reparát proti Baníku už Sparta zvládne, jinak Stramaccioni padne, tuší bookmaker

Praha

Připsali si další blamáž a dostali od klubového vedení pokutu tři milióny korun. Fotbalisté Sparty ve středu vypadli s ostravským Baníkem v osmifinále domácího poháru po penaltovém rozstřelu a pouhé čtyři dny poté mají nyní šanci pomstít se mu v lize. Utkání 12. kola se hraje od 18:00 před kamerami O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Andrea Stramaccioni během utkání na Dukle.

Článek

Pokuta může být jen začátek. Mužstvu vedenému italským koučem Andreou Stramaccionim hrozí také velké personální změny v zimní přestávce, pokud nezvládne ani zbytek podzimu.

Ligovou odvetu s Baníkem opět na Letné už Sparta zkrátka vyhrát musí. „Vedení sice hájí Stramaccioniho před nazlobenými fanoušky a prohlašuje, že věří nastoupené cestě. Pokud ale Sparta tentokrát nepoloží Baník na lopatky, nastane čas na změnu," tuší Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

On i sázková kancelář jsou však přesvědčeni, že se tak nestane a Sparta duel zvládne. To lze vyčíst z připravených kurzů na zápas. Výhra Sparty - kurz 1,3:1. Výhra Baníku - kurz 10:1. Právě kurz 10:1 by mohl být kurzem na pád „projektu Stramaccioni". Problematická by byla pro Spartu i další remíza - kurz 5,7:1. Jediný získaný bod proti nováčkovi by ještě prohloubil propastnou ztrátu na vedoucí Plzeň.

„Z kurzové nabídky už jsme dokonce stáhli ostatní kandidáty na titul. Takový náskok Plzeň má," říká bookmaker Urbanec. Vsadit si na titul Plzně, to je tutovka za kurz 1,01:1, podobně nízký kurz měla třeba vítězná strana letošních voleb do poslanecké sněmovny. A zbytek ligy bude honit Plzeň v kurzu 14:1.

Titul je pro Spartu utopií. Ze svých cílů musela notně slevit. "Nesmíme se vzdávat a uhnout z naší cesty. V lize ztrácíme čtyři body na druhé místo, musíme dosáhnout na kvalifikaci Ligy mistrů. Musíme se soustředit na druhý zápas s Baníkem během pár dnů. Rychle obrátit list a utkání zvládnout," přeje si kouč Stramaccioni.

Reklama