Hlavní obsah

Tecl se postaral o vzrušující úvod, ale po bitvě se zlobil. Derby jsme hrubě nezvládli, uznal

Jan ŠvandaSport.czPrávo

V prestižní bitvě skóroval už po pár vteřinách a na hřišti se rval ze všech sil, přesto Stanislav Tecl opouštěl liberecký stadión U Nisy zklamaný. Jablonečtí fotbalisté po čtyřgólové explozi soupeře utrpěli v podještědském derby debakl.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor úvodního gólu derby v Liberci jablonecký Stanislav Tecl (vlevo) se raduje se spoluhráčem Michalem Trávníkem.

Článek
Fotogalerie

„Tento zápas je v regionu hodně prestižní a chtěli jsme ho vyhrát, hrubě jsme ho ale nezvládli. Přitom jsme začali dobře, jenže potom jsme soupeři strašně pomohli lacinými góly," posteskl si útočník zelenobílých, který se trefil už posedmé v této ligové sezóně. Byl blízko i osmému zásahu, jenže v klíčové akci utkání přistál míč po jeho lobu pouze na břevně. „Chybělo kousek. Kdybychom vedli 2:0, zápas by se vyvíjel jinak. Ale když vedeme, tak bychom měli hrát prostě zkušeněji," připomněl Tecl následný zvrat.

Slovan ještě do přestávky skóre otočil ve svůj prospěch a po změně stran rivala definitivně dorazil. „Místo abychom po první půli vedli 2:0, udělali jsme na pravé straně dvě chyby a prohrávali. Při první byla penalta, při druhé jsme neuhlídali Kerbra," štvalo jabloneckého kouče Zdeňka Kluckého. „Výsledek je krutý, ale za góly si můžeme sami," přitakal obránce Vojtěch Kubista.

Kubista odmítl vyrovnání

Právě čtyřiadvacetiletý záložník měl krátce změně stran obrovskou šanci, ale Koláře nepřekonal a Liberec vzápětí potřetí trestal. „Z největšího tlaku, kdy soupeře přehráváme, dostaneme gól na 3:1 a bylo po zápase. Je to naše chyba. Když se toho nevyvarujeme, potrestá nás každý tým v lize," zlobil se Tecl.

Jablonečtí mají v týdnu o čem přemýšlet. V součtu s pohárovým duelem v Olomouci inkasovali deset gólů v posledních třech zápasech. „Problém to je, ale v Liberci jsme nebyli silní ani v ofenzívě," uzavřel Tecl.

Reklama