Hlavní obsah

Odvolání Šilhavého? Nutná sebereflexe neznamená vyhození trenéra, tweetuje Tvrdík

Prohra s největším rivalem z Plzně v boji o ligový primát, postesk dirigenta sešívaných Josefa Hušbauera nad neustálými změnami v sestavě a následný tweet nejvyššího klubového bosse Jaroslava Tvrdíka o potřebě otevřeně pojmenovat chyby, rozhodně nemohly nechat trenéra fotbalistů pražské Slavie Jaroslava Šilhavého v klidu. A spekulace o jeho případném odvolání ještě přizivily informace o příchodu Jana Nezmara z Liberce na pozici sportovního ředitele a následném možném přesunu kouče Slovanu Jindřicha Trpišovského na lavičku sešívaných. Zdá se ale, že to - alespoň zatím - nebude tak horké.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fotbalisté Plzně se radují z gólu, Jan Bořil a Simon Deli ze Slavie jen zklamaně kráčí po trávníku. Plzeň vyhrála šlágr 1:0.

Článek

„Těžko mohu odpovědět, jaká je má momentálně má pozice. Ta otázka přísluší klubovému vedení," dával slávistický kouč po nedělní prohře 0:1 v Plzni na vědomí, že ani on si nemůže být jistý, jak s pojmenováváním chyb před klubovým vedením obstojí.

Šilhavý přišel do Edenu loni na podzim a tým nečekaně dovedl v květnu k ligovému titulu. Navíc se Slavií vytvořil rekordní sérii bez porážky v nejvyšší soutěži, která se zastavila na 36 zápasech.

Mistrovská Slavia už je teď v tabulce třetí, přičemž manko na Viktorii po dvou prohrách v posledních třech ligových zápasech narostlo na čtrnáct bodů. Prakticky nedostižných čtrnáct bodů. „Teoreticky by se (Plzeňští) dohnat dali, ale to by museli úplně zkolabovat, aby takový náskok pustili," přiznával kouč sešívaných, že se obhajoba ligového primátu proměnila v chiméru.

Adekvátní efekt po nákupech Dannyho, Altintopa, Rotaně, ale třeba i Laštůvky či Jugase, za něž Slavia utratila horentní sumu, se nedostavil ani na evropské pohárové scéně. Na milionářskou Ligu mistrů pražský celek nedosáhl, v Evropské lize drží ještě zuby nehty naději. Po čtyřech utkáních figuruje na nepostupovém třetím místě s dvoubodovou ztrátou na druhou Astanu. Šilhavému je jasné, že bude před vedením skládat účty.

Napětí a nejistotu ohledně jeho budoucnosti však v pondělí večer poněkud zmírnil slávistický boss na svém Twitteru, kde stávajícího kouče podržel. "Jaroslav Šilhavý je trenérem Slavie. Nutná sebereflexe klubu neznamená automaticky vyhození trenéra, který je velkou slávistickou osobností".

Vypadá to, že žádné unáhlené závěry a změny v Edenu nechystají. Jaká bude Šilhavého budoucnost ve Slavii však definitivně odhalí až dny příští.

Měl by Jaroslav Šilhavý skončit na lavičce fotbalistů Slavie?
ANO
16,7 %
NE
83,3 %
Celkem hlasovalo 17923 čtenářů.

Reklama

Související témata: