Hlavní obsah

Slavia má podmínečně uzavřenou část stadiónu, pro Bořila ligový podzim skončil

Praha
Aktualizováno

Porážka s Libercem přišla sešívané draho. Jako by nestačilo, že fotbalová Slavia kvůli ní ukončila rekordní sérii bez prohry. Teď má za výtržnosti fanoušků navrch podmínečně uzavřenou část hlediště, zaplatí i pokutu 120 tisíc korun. Disciplinární komise navíc potrestala obránce Jana Bořila zastavením závodní činnosti na dvě soutěžní utkání nepodmíněně za surovou hru právě v utkání se Slovanem. A jelikož v Plzni spatřil čtvrtou žlutou kartu, ligový podzim tak pro reprezentanta skončil...

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Potyčka hráčů po druhém vstřeleném gólu Liberce. Zcela vlevo je Jan Bořil ze Slavie.

Článek

Bude muset jít do sebe. Jak zhodnotila komise rozhodčích, již v derby se Spartou měl být Jan Bořil vyloučen. Červenou kartu ovšem nedostal, což si nejspíš vyložil po svém. V utkání s Libercem totiž zase při dopadu šlápl Martinu Graiciarovi oběma nohama do rozkroku. Rozhodčí Pechanec neudělil Bořilovi ani žlutou kartu, jeho přestupek však dodatečně ocenila disciplinárka. Stop na dva zápasy nepodmíněně za surovou hru!

Reprezentační bek navíc ve šlágru v Plzni inkasoval čtvrtou žlutou kartu, což je další zápas trestu navíc. Přijde tak o zbývající podzimní duely s Duklou, v Jablonci a s Baníkem.

Nepříjemnosti má i jeho klub. Porážku s Libercem neunesli ani fanoušci. Jelikož došlo k použití pyrotechniky, vhazování předmětů na hrací plochu a výtržnostem, komise potrestala Slavii odehráním utkání bez přítomnosti diváků na Tribuně Sever a části východní tribuny s podmíněným odkladem na dvě soutěžní utkání a s podmíněním upuštěním výkonu trestu se zkušební dobou na dvě domácí soutěžní utkání a pokutou 120 tisíc korun.

Současně Slavia obdržela rozhodnutí o zahájení disciplinárního řízení od UEFA za domácí utkání s Villarrealem také za vhazování předmětů na hrací plochu. Od evropské fotbalové asociace jí hrozí další velký trest včetně mnohem vyšší peněžní pokuty.

Jablonec platí za derby

Padly i další tresty. Jablonec zaplatí pokutu 50 tisíc korun za nevhodné chování fanoušků během derby v Liberci. Disciplinární řízení bylo zahájeno s Plzní, Vlašimí, Spartou a Zlínem.

Jeden zápas si odpočinou také Roman Potočný (Liberec) a Kamran Agajev (Mladá Boleslav) za vyloučení, Jiří Krejčí (Jihlava), Stanislav Hofmann, Josef Divíšek (oba Slovácko) a Tomáš Hájek (Plzeň) pak za čtvrtou žlutou kartu.

Ve druhé lize mají stopku na jedno utkání David Mikula, Ondřej Cverna, Jakub Kučera (všichni Vítkovice), Jakub Navrátil (Táborsko), Jiří Duben, Georgios Katidis (oba Olympia), Marián Kovařík (Frýdek-Místek) a Jan Mejdr (Sokolov).

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice