Hlavní obsah

Diviš se v teplické brance rychle zabydlel. S posledním to teď nebude nic snadného, říká gólman

Teplice

Zásadní změnou prošlo obsazení brankářských postů už v průběhu podzimní části fotbalové sezóny v prvoligovém týmu FK Teplice. V roli jedničky pokračoval z loňska Tomáš Grigar a dvojku mu dělal Martin Chudý. Jenže klub po několika kolech uvolnil Chudého do Spartaku Trnava a záhy se dlouhodobě zranil Grigar.

Foto: FK Teplice

Teplický gólman Jakub Diviš (uprostřed).

Článek

Momentálně tak tvoří brankářský tandem v Teplicích exmladoboleslavská dvojice Jakub Diviš - Jan Šeda. Prvně jmenovaný se v novém prostředí rychle adaptoval a zasáhl už do pěti ligových zápasů v řadě.

Diviš měl přitom složitou, ale úspěšnou premiéru v novém působišti. Ve vypjatém souboji se Slovanem Liberec musel na hřiště nečekaně už v 10. minutě za stavu 0:1 po Grigarově odstoupení pro zranění. Tepličtí vývoj otočili na 2:1 a zkušený gólman už od té doby mezi tyčemi zůstal. V duelech, v nichž nastoupil, inkasoval jen tři góly - v Mladé Boleslavi při remíze 2:2 a v Olomouci při prohře 0:1. Ale především vychytal čistá konta doma proti Karviné (1:0) a proti Slovácku (3:0).

„Myslím, že jsem si na Teplice zvykl, jsem tady spokojený. Celkově se nám slušně daří, v ligové tabulce jsme na solidních příčkách, za což můžeme být rádi," glosoval Diviš dosavadní krátké angažmá na severu Čech, kam přišel počátkem září.

Všechno ale ideální není. „Bohužel prohráli jsme už v osmifinále domácího poháru MOL Cupu s druholigovým Hradcem Králové, byl to black out. To se někdy stane, ale už se v tom nechceme pitvat," uvažoval Diviš.

Váží si ligových vítězství mužstva i obětavosti spoluhráčů v defenzivě. „Snažím se neudělat chybu. Současně je dobré, že kluci jsou vzadu zodpovědní," zamyslel se brankář.

Teplické fotbalisty čekají do konce podzimu ještě tři duely. „I pro psychické rozpoložení nám prospělo, že jsme minule získali tři body. Hlavně nám vnesly do týmu trochu klidu, abychom se mohli bez stresů připravovat v reprezentační přestávce na podzimní finiš. Přece jen se pozitivně koncentrujeme na tréninky po vydařeném zápase než po neúspěchu. Teď se už naplno chystáme na utkání v Brně proti poslednímu celku tabulky. Nebude to nic snadného, Zbrojovce jde o všechno," rozjímal Diviš.

A po střetnutí v Brně přijde pro Teplice domácí vrchol podzimu - šlágr s lídrem tabulky Viktorií Plzeň. A pak ještě následuje teplický start v Praze proti Dukle.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články