Hlavní obsah

Brankář Vaniak míří do Mostu

Fotbalový brankář Martin Vaniak se po roce stráveném na angažmá v Panionisu Atény vrátí zpět do české nejvyšší soutěže. Pětatřicetiletý gólman, který dříve působil v Olomouci a Drnovicích, se dohodl na působení v Mostě, kde by měl v nejbližších dnech podepsat roční smlouvu s následnou jednoletou opcí. ČTK to řekl sportovní ředitel klubu Emil Boukal.

Článek

Vedení Siadu Most zatím s Panionisem řeší závěrečné přestupové formality, Vaniak by mohl být připraven už na nedělní zápas proti Českým Budějovicím. "Zatím stále čekáme na Vaniakovu transferkartu, bez které hráče nemůžeme zaregistrovat. Ale i kdyby se to podařilo, bude výhradně v kompetenci trenéra, jestli Vaniaka do utkání nasadí. Teoreticky by to ale po dotažení všech formalit možné bylo," uvedl Boukal.

Podle něj má angažování zkušeného gólmana se sedmi reprezentačními starty pomoci zvýšit konkurenci mezi mosteckými gólmany. V klubu nyní jako jednička působí Martin Svoboda, jenž se ale v minulých zápasech nevyvaroval několika laciných chyb. Druhým brankářem je Slovák Jaroslav Belaň.

Vaniak si udělal jméno během působení v Olomouci a Drnovicích, kde nastoupil celkem k 322 ligovým zápasům. V květnu 2004 vstoupil do Klubu ligových brankářů týdeníku Gól. Ten sdružuje české a československé brankáře, kteří dokázali nasbírat během své kariéry alespoň sto zápasů bez inkasované branky v ligových zápasech doma, či v zahraničí. Před dvěma lety se odchovanec ústeckého fotbalu stal i neoficiálním mistrem světa v chytání trestných kopů.

Reklama

Související témata: