Hlavní obsah

Brno - Teplice 1:0Brno i v oslabení porazilo Teplice a už není poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
86. Škoda 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Brna ve 14. kole první ligy vybojovali vítězství 1:0 nad Teplicemi, přestože hráli od 40. minuty bez vyloučeného Francise Koného. I v oslabení však čtyři minuty před koncem zařídil důležitý zisk tří bodů Michal Škoda. Brno se tak dostalo ze dna tabulky. Teplice ani na sedmý pokus venku nevyhrály.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Michal Škoda (zcela vlevo) se raduje z vítězného gólu se spoluhráči z Brna - dále zleva Tadas Kijanskas, Petr Pavlík, Jan Sedlák a Milan Lutonský.

Článek

Hlavní postavou prvního poločasu byl Koné. Ve 12. minutě tožský útočník hlavičkoval vedle branky. Krátce na to přestřelil Kratochvíl. A Koné neuspěl ani v dalších dvou šancích. Ve 37. minutě pak Koné dostal žlutou kartu za zakopnutí míče. Navíc tři minuty na to v přerušené hře strčil do Kroba a po druhé žluté byl vyloučen.

Teplice mohly využít přesilovku v úvodu druhé půle, kdy po centru nedosáhli na míč Vaněček ani Král. Jinak ale Brno velmi dobře bránilo a Severočechy nepouštělo do šancí. Naopak po standardní situaci Pilíka byl blízko šance Pavlík.

Deset minut před koncem zastavil akci hostujícího Vondráška ofsajd, a tak rozhodující okamžik přišel v 86. minutě. Škoda na křídle předskočil protihráče a vybojoval míč a hned se z 25 metrů opřel do míče. Parádní střelou přehodil gólmana a zařídil teprve druhou výhru Brna za posledních devět kol.

14. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - FK Teplice 1:0 (0:0)
Branka: 86. Škoda. Rozhodčí: Jílek - Kotík, Kubr. ŽK: Gomes, Pilík, Koné, Škoda - Fillo, Šušnjar. ČK: 40. Koné. Diváci: 3218.
Brno: Melichárek - Gomes, Pavlík, Kijanskas, Vraštil - Polák (78. Sedlák) - Fortes (61. Zikl), Kratochvíl, Pilík (85. Škoda), Lutonský - Koné. Trenér: Pivarník.
Teplice: Diviš - Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob - Kučera, Soungole (54. Trubač) - Fillo, Král (87. Červenka), Rezek - Vaněček. Trenér: Šmejkal.

Reklama

Související témata: