Hlavní obsah

Limberského poslal na sál, teď dostal raubíř pro zbytek trestu milost

Praha
Aktualizováno

Faulovaný hráč skončil se zlomeným jařmovým obloukem v obličeji na operačním sále a viník dostal stop na osm zápasů, čímž pro něj měl fotbalový podzim skončit. Dočkal se však milosti. Disciplinární komise vyhověla žádosti Nikolaje Komličenka z Mladé Boleslavi o podmíněné upuštění od výkonu zbytku trestu (dva zápasy) za zákrok loktem do obličeje plzeňského Davida Limberského. Uložila mu zkušební dobu čtyři soutěžní utkání.

Foto: Jaroslav Appeltauer

Milost si teď opravdu vymodlil... Útočník Nikolaj Komličenko ještě v dresu Liberce.

Článek

Stop na osm soutěžních zápasů! Nikolaj Komličenko vyfasoval druhý nejvyšší trest v historii české nejvyšší soutěže. Delší distanc dostal pouze v květnu 2013 tehdy sparťanský útočník Léonard Kweuke, který hrubým faulem zlomil protihráči nohu a nesměl nastoupit ve 12 zápasech.

„Přikročili jsme k takové výši trestu především z důvodu, že šlo o zákrok, který měl za příčinu závažný následek na zdraví hráče soupeře, byť se nejednalo o zákrok úmyslný," odůvodnil verdikt Richard Baček, předseda komise.

Nakonec si útočník Mladé Boleslavi odsedí jen šest kol. Ke dvěma závěrečným pražským duelům podzimu na Dukle a na Spartě může nastoupit. Dočkal se milosti se zkušební dobu na čtyři soutěžní utkání.

Osmizápasový trest udělila disciplinární komise za faul loktem rovněž Milanu Matulovi z Teplic v srpnu 2009, později mu byl distanc také zmírněn na šest utkání.

Za karty stop na jedno utkání

Pokud jde o běžnou agendu, stopku na jedno utkání dostali za vyloučení Francis Kone (Brno) a Matěj Chaluš (Mladá Boleslav).

Za čtyři žluté karty si jedno kolo nezahrají Tomáš Pilík (Brno), Jan Navrátil (Slovácko) a Michal Trávník (Jablonec) v lize první, Petr Zieris (Varnsdorf), Rostislav Šamánek (Znojmo), Karel Hejný (Olympia), Filip Twardzik (Vítkovice) a Matěj Končal (Sokolov) pak ve druhé nejvyšší soutěži.

Reklama