Hlavní obsah

V Ďolíčku gól nepadl. Boleslav schytala debakl, Brno vyhrálo v Jihlavě

Praha
Aktualizováno

Tři předehrávky 15. kola měla v pátek na programu první fotbalová liga. Dukla doma přejela Mladou Boleslav 4:1. Brno zvítězilo v Jihlavě 2:0 a v Ďolíčku se hráči Bohemians 1905 a Liberce rozešli smírně po remíze 0:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Dukly. Ilustrační snímek.

Článek
Fotogalerie

Dukle se povedl vstup do utkání. Po šesti minutách už vedla o dvě branky. Nejprve se trefil Podaný, následně zvýšil svou první brankou v dresu pražského klubu černohorský útočník Djuranovič. Po necelé půlhodině snížil Přikryl, ale krátce po změně stran vrátil domácím dvougólový náskok Holenda.

Konečnou podobu výsledku dal opět Djuranovič a tým z Dejvic potvrdil, že na Julisce v letošní sezóně neprohrává. V sedmi duelech pětkrát vyhrál a dvakrát remizoval.

Středočeši dorazili na Duklu bez hlavního trenéra Dušana Uhrina mladšího. Zkušený kouč dostal antibiotika a měl by být sedm dní v klidu. Mužstvo tak z lavičky vedl asistent Petr Čuhel, který už mohl využit ruského forvarda Nikolaje Komličenka, kterému disciplinární komise Ligové fotbalové asociace podmínečně prominula zbytek osmizápasového trestu za úder loktem do obličeje Davida Limberského z Plzně. Dvaadvacetiletý útočník se na hřiště dostal v 71. minutě.

Triumf Brna v Jihlavě zařídil dvěma zásahy Michal Škoda. Nejdříve její nejlepší střelec zužitkoval po půl hodině hry centr Vraštila a pak dvě minuty před koncem prvního poločasu uklidil míč do odkryté brány. Devětadvacetiletý útočník si připsal svůj čtvrtý a pátý gól v této sezóně a Zbrojovka poprvé v tomto ročníku zvítězila na hřišti soupeře.

V Ďolíčku se na gól čekalo marně. Žádná ze střel se neujala a domácí Bohemians bodovali už v šestém zápase v řadě. Liberec bodoval taktéž pošesté z posledních sedmi střetnutí.

Fotbalová liga - 15. kolo:
Dukla - Mladá Boleslav 4:1
Branky: 6. a 70. Djuranovič, 4. Podaný, 51. Holenda - 26. Přikryl
Jihlava - Brno 0:2
Branky: 30. a 43. Škoda Mich.
Bohemians 1905 - Liberec 0:0

Reklama