Hlavní obsah

Šok pro Bolku, Uhrin odjel v záchrance. Trenér leží s antibiotiky v posteli

Aktualizováno

Nečekaná komplikace vyvstala fotbalistům Mladé Boleslavi před zápasem 15. ligového kola na Dukle. Na Julisku dorazili bez svého trenéra Dušana Uhrina, který trpí respiračními problémy. Dostal antibiotika a měl by být sedm dní v klidu. Mužstvo tak z lavičky vedl asistent Petr Čuhel, s nímž Uhrin pomocí textových zpráv doladil konečnou fázi sestavy. Mužstvo nicméně schytalo debakl 1:4.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Dušan Uhrin musí zůstat pár dnů bez fotbalu.

Článek

Čtvrteční předzápasový trénink stihl. Dokonce i do Prahy s mužstvem ještě vyrazil. Již večer si ovšem trenér Dušan Uhrin stěžoval na bolesti ramene.

Ačkoliv byl uveden v zápise o utkání, na Julisce chyběl. Mladou Boleslav vedl jeho asistent Petr Čuhel.

„Ráno už musel trenér Uhrin vyrazit do nemocnice. Tam se zjistilo, že má respirační problémy. Doktor mu vůbec nedoporučil, aby se během dneška pohyboval venku. Předepsal mu antibiotika a sedm dnů klidu bez jakýchkoliv namáhavých aktivit," popisuje Jiří Koros, klubový manažer komunikace.

„Trochu šok to pro nás byl, zvláště když pro pana Uhrina přijela ráno záchranka. Další podrobnosti nevíme, trenéři nám nechtěli moc zatěžovat hlavu. Vysokou porážku ovšem nemůžeme omlouvat absencí hlavního kouče," líčí autor jediného gólu týmu Tomáš Přikryl.

Ze sestavy vypadli Matějovský a Mebrahtu

Čuhel spolupracuje s Uhrinem již dlouho, a tak s přípravou mužstva nevznikl větší problém.

„Sestava stejně vykrystalizovala již na předzápasovém tréninku, který pan Uhrin ještě stihl. Poslední informace si trenéři vyměnili formou esemesek," líčí Koros.

Ke vší smůle v týdnu odpadl zkušený záložník Matějovský a při rozcvičce si těsně před zápasem obnovil zranění také útočník Mebrahtu. Bolka pak utkání nezvládla.

„Doufal jsem, že nás všechny nečekané události víc stmelí, ale začátek byl katastrofální. Pak jsme se zvedli, nastřelili břevno, dali kontaktní gól a ve druhé půli chtěli skóre otočit. Výkon už ovšem po přestávce tak dobrý nebyl," kaboní se Petr Čuhel.

Reklama

Související témata: