Hlavní obsah

Dukla - Ml.Boleslav 4:1Černohorec se zapsal hned dvakrát, debakl z Edenu odčinili kanonádou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Podaný 1 : 0
6. Djuranovič 2 : 0
26. Přikryl 2 : 1
50. Holenda 3 : 1
70. Djuranovič 4 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Pětigólový debakl v derby na Slavii je bez diskuse uzemnil. Fotbalisté pražské Dukly však na něj dokázali zareagovat správným způsobem a v utkání 15. ligového kola doma porazili Mladou Boleslav hladce 4:1. Svého soupeře tak přeskočili na devátou příčku tabulky. První dvě trefy v české lize si připsal Černohorec Uroš Djuranovič. Středočeši přijeli na Julisku bez nemocného trenéra Dušana Uhrina, mužstvo z lavičky vedl asistent Petr Čuhel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost střelce Jana Holendy.

Článek

Omilostněného Komličenka sice aspoň na lavičku posadili. Než se ale Středočeši na Julisce rozkoukali, už prohrávali o dva góly!

Dukla totiž udeřila hned ve třetí minutě ze standardky. Bilovský míč přeběhl a exekuci přímého kopu přenechal Podanému, který přes zeď zacílil přesně. Namlsaní domácí šlapali dál a odměny se dočkali o další tři minuty později. Ve středu hřiště vybojoval míč Tetour, vyslal na zteč Djuranoviče a Černohorec si chladnokrevným zakončením připsal první gól v české lize.

Pražané byli na koni, jenže jak tvrdí trenér Josef Csaplár, stav 2:0 je nejhorší vedení ve fotbale... Jako by i Dukla chtěla jeho slova potvrdit. První varování dostala, když Mingazov nůžkama trefil břevno. Nedbala ho však, a tak Tomáš Přikryl ve 26. minutě využil nedůrazné rozehrávky stoperů a vstřelil kontaktní branku.

Přestávka ovšem Duklu probrala. Po ní jí vrátil dvou brankový náskok zkušený útočník Jan Holenda, který byl tentokrát stažen do středové řady. Zdálky vypálil téměř do středu branky, gólman Agajev ovšem předvedl další ze svých minel a míč propustil do sítě.

O čtvrtý gól Dukly se svorně postarali oba muži zápasu. Holendovu střelu ještě brankář vyrazil, dobíhající Djuranovič už ovšem neměl se zakončením problém. Holenda si tak z nové pozice připsal gól a dvě asistence.

Fotbalová liga - 15. kolo:
Dukla Praha - FK Mladá Boleslav 4:1 (2:1)
Branky: 6. a 70. Djuranovič, 3. Podaný, 50. Holenda - 26. Přikryl. Rozhodčí: Julínek - Blažej, Pospíšil. ŽK: Podaný - J. Rada, Mingazov, Mareš. Diváci: 1391.
Dukla: F. Rada - Kušnír, Bezpalec, Jiránek, Podaný - Bilovský, Holenda, Tetour - Miloševič (79. Preisler), Djuranovič (71. Brandner), Schranz (77. L. Holík). Trenér: Hynek.
Ml. Boleslav: Agajev - Pauschek, Stronati, Magera, Fleišman - Takács (67. Mareš), J. Rada - Mingazov (82. Chramosta), Hubínek, Fabián (71. Komličenko) - Přikryl. Trenér: Čuhel.

Reklama

Související témata: